Senzacija: Šerif pobedio Real usred Madrida!

0
EPA/Juanjo Martin
Slavlje Šerifa u Madridu

Fudbaleri Šerifa pobedili su Real u Madridu 2:1 i napravili jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Lige šampiona.

Potcenjena legija stranaca iz Tiraspolja, koja je izbacila Crvenu zvezdu i Dinamo iz Zagreba u kvalifikacijama, a pobedila Šahtjor na otvaranju grupne faze, uspela je da savlada najtrofejniji klub sveta u njegovm domu.

Teško da je neki klub, čija je vrednost samo 11 miliona evra i “manjeg” imena, uspeo da napravi veći podvig koji je nadmašio i onaj APOEL-ov.

Da se sprema senzacija najavljeno je u minutu golom Jasura Jakšibaeva u prvom od ukupno četiri udarca na gol Tiba Kurtoe.

Dugo je ekipa iz Moldavije odolevala, pre svega zahvaljujući golmanu Jorgosu Atanasijadisu, koji je blistao posle udaraca Karima Benzeme, Edena Azara, Luke Modrića…

Međutim, nije mogao i penal, dosuđen odlukom VAR-a zbog faula nad Vinisijusom žuniorom, realizovanim od Benzeme. I kada su svi predviđali preokret, da će tako nešto da slomi Šerif, usledio je šok za španskog giganta.

Fudbaleri Šerifa “došli su do daha”, preneli težište na stranu Reala, a onda je Sebastijan Tili poslao projektil u gol Reala! Za nestvarnu pobedu, najveću u kratkoj istoriji kluba, ali i šest bodova na čelu grupe!

Ispred velikana kao što su Real i Inter, ali i ambicioznog Šahtjora. Nešto što niko ni u najluđim snovima nije mogao da predvidi…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here