Foto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Srbije Fudbalska reprezentacija Portugalije

Regionalni međi posvetili su veliku pažnju direktnom plasmanu Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru i svi se slažu u oceni da je tim selektora Dragana Stojkovića Piksija potpuno zasluženo došao do pobede protiv Portugala u Lisabonu (2:1).

Podgoričke Vijesti u tekstu sa naslovom “Ronaldo u suzama, Srbija na Mundijalu” ističu zasluženu pobedu Srbije protiv Portugala koju nije poremetio ni rano primljen gol i naglašava se reakcija kapitena Portugala Kristijana Ronalda, koji je posle drugog primljenog gola vikao na saigrače i plakao, a na kraju su igrači Srbije morali da ga teše.

Hrvatski Indeks donosi brojne tekstove o pobedi Srbije u Portugalu i konstatuje da su “susedi napravili senzaciju”, naterali domaćina domaćina da se brani i da je selektor Fernando Santoš kritikovao fudbalere jer su bili uplašeni i nervozni.

Večernji list donosi tekst sa naslovom “Srbija šokirala Portugalce u 90. minutu i plasirala se na Svetsko prvenstvo” i naglašava da je tim Dragana Stojkovića posle primljenog gola u drugom minutu dominirao do kraja meča.

Sarajevsko Oslobođenje u tekstu sa naslovom “Aleksandar Mitrović odveo Srbiju na Mundijal” odaje priznanje srpskkim fudbalerima, a portal Kliks.ba prenosi da je “Srbija senzacionalno savladala Portugal i plasirala se na Mundijal”, da je igrala dobro i izuzetno ofanzivno i da zasluženo ide u Katar.

Naravno, posebnu pažnju dobio je Ronaldo, koji je izuzetno teško primio poraz i prisetio se meča u Beogradu kada mu nije priznat pogodak za pobedu u poslednjim minutima meča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here