Serena Vilijams je je u četvrtom kolu Australijan opena savladala Arinu Sabalenku iz Belorusije u tri seta, 6:4, 2:6, 6:4 i sada je očekuje okršaj sa boljom iz meča Švjontek – Halep.

Sabalenka je snažnim udarcima pokušala da poremeti ritam igre Amerikanke, ali na kraju, nije imala dovoljno energije da završi posao.

– Srećna sam što sam prošla dalje, znala sam da mi neće biti lak posao. Ona je igrala snažno svaki udarac, imala sam osećaj da se dobro držim, mada sam dosta i promašivala. Gemovi koje sam izgubila bili su prilično tesni, jedna ili dva udarca su odlučili. Rekla sam sebi, “Serena, blizu si, samo nastavi da igraš” -izjavila je Vilijamsova.

Nju je sa tribina bodrila sestra Venus koja se povredila na početku turnira.

– Jako pomaže kada imate Venus uz vas. To ja baš divno. I ne samo sada, kada smo na zalasku karijera, tako je bilo i na početku. Niko to ne razume najbolje, taj intenzitet pritiska zbog poraza ili pobede, to može samo neko ko je sa vama u svlačionici – zaključila je Serena.

Tokom meča, Serena je imala nezgodan pad, ali izjavila je da nije došlo do povrede.

– Nije došlo do povrede, ne osećam bol. Nisam iskrenula članak, tako da je to dobro. Da, mislim da sam previše dramila na terenu zbog toga – izjavila je Serena.

Dodala je i da ne razmišlja o tenisu sve vreme.

– Ne razmišljam stalno o tenisu, mnogo je manje stresan od toga kada sam sa Olimpijom. Ne moram da rukovodim celim timom ljudi. Imam ljude oko sebe, ali je drugačije. Imam povratnu informaciju iako sam šef svog tima – nasmejala se velika šampionka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here