Američka teniserka zgromila Ruskinju u prvom kolu Ju-Es opena sa 6:1, 6:1 za 58 minuta.

Posle dve pobede 2004, jedine dve u okršajima s rekorderkom modernog doba po broju grend slem titula (23), i to dve vrlo vredne (finala Vimbldona i završnog turnira sezone). Marija Šarapova više nikada nije savladala Serenu Vilijams. Dođe i taj dan da se dve teniserke koje su obeležile novi vek u ženskom tenisu, a bliže se kraju karijere, sastanu i u prvom kolu velikog turnira, a i prvi put na američkom openu.

Žreb je po 32-godišnju Ruskinju bio nemilosrdan. Sada kada nije u svetskom vrhu (87. na svetskoj listi), ali i dalje želi da se dokazuje pošto je prebrodila period s čestim povredama, smrklo joj se pred očima čim je videla ko joj je prva protivnica. To čega se pribojavala i deseilo se na glavnoj pozornici Flašing Medouza. Igrala je na Ju-Es openu 13. put, osvajač je za 2006, a prvi put je ispala na početku i to klasičnim nokautom.

Serena, osmoplasirana na svetskoj listi, koja i na pragu 39. godine života opet ima najviše pretenzije, i na domaćem openu traži šansu da se najzad poravna s legendarnom australijskom teniserkom Margaret Kort Smit po broju grend slem trofeja računajući i amatersku i profesionalnu eru. Taj joj je podvig izmakao na Vimbldonu i ove i prošle godine, ali i na Ju-Es openu lane kada je pretrpela senzacionalni poraz protiv Japanke Naomi Osake.

Njeno nastojanje u prvom kolu su podržali čuveni bokser Majk Tajson i režiser Spajk Li.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here