EPA-EFE/DAVE HUNT

Prvi dan Australijan opena nije doneo skoro nikakva iznenađenja, ali Serena Vilijams je svojom pojavom privukla mnogo pogleda, pogotovo muških.

Poražena u prvom kolu je Laura Sigmund sa 2:0 (6:1, 6:1), sasvim očekivano. Međutim, duel je imao drugi razlog zašto je sva pozornost bila uperena ka njemu.

Serena je osoba koja gde god se pojavi privlači mnoge simpatije, još kada je reč o šarenolikom autfitu na meču…

Podsetimo, na Roland Garosu, Serena je obukla crni komplet kombinezon i time je zaslužila nadimak “žena-mačka”, dok je ovog puta izašla sa jednom “golom” nogom u kompletu koji je na sebi imao jarke boje, poput roze i narandžaste, plave…

Svoj stil oblačenja ovoga puta posvećuje čuvenoj atletičarki, njenoj sunarodnici, Grifit-Džojner.

– Bila sam inspirisana s Grifit-Džojner, koja je bila jedna od najvećih atletičarki u istoriji, a gledala sam je dok sam odrastala. Njen modni ukus bio je fantastičan i Najk je ovaj kostim napravio po ugledu na Flo-Jo. Ovo je u njenu čast.

Grifit je upisana u istoriji atletike kao najbrža žena ikada, ona i dalje drži rekord na 100 metara, tu stazu pretrčala je za neverovatnih 10.49 sekundi. Osim toga, drugi i treći rezultati ikada viđeni u ženskoj konkurenciji takođe pripadaju njoj.

Osim sjajnih rezultata, Grifit je bila poznata po načinu oblačenja tokom svojih nastupa. Nije želela klasičnu opremu kao ostale atletičarke, koristila je drugačije boje i drugačije krojeve, ne bi li pokazala kako je ona zapravo drugačija.

Nažalost, preminula je u snu 1998. godine. Tačan razlog nije otkriven, ali sumnja se na preveliku dozu nedozvoljenih supstanci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here