Dva koraka dele proslavljenu američku teniserku od rekorda svih vremena po broju titula na turnirima za grend slem (24), koji od 1973. drži legendarna Australijanka Margaret Smit Kort.

Serena Vilijams (37) na Australija openu 2017. domogla se 23. titule, što je najbolje ostvarenje ere profesionalizma (posle 1968), a zatim je otišla na porodiljsko. Kao majka igra šesti put uzastopno na najznačajnijim takmičenjima “belog sporta”. Prethodnih pet puta rekord slavne australijske igračice joj je izmakao čak i kada je lane bila finalista i Vimbldona i Ju-Es opena.

Na ovogodišnjem nadmetanju na najčuvenijoj travi teniske igre ušla je u polufinale. Pobeda u četvrtfinalu protiv zemljakinje Alison Risk bila joj je 97. vimbldonska. Tako je i pretekla Amerikanku Kris Evert, s kojom se poravnala onda kada je, uspehom u prošlom kolu, nadmašila sebe – do Vimbldona najviše uspeha je postigla na mečevima američkog opena (95). Ispred je samo ipak nedostižna Martina Navratilova (120), i dalje neprikosnovena s devet trofeja u Sveengleskom klubu.

Vilijamsova, sedmostruka pobednica, u polufinalu Vimbldona igraće 12. put, a ukupno 37. na sva četiri turnira za grend slem. Toliko je puta polufinalistkinja bila i Nemica Štefi Graf. Navratilova se za ulazak u finale borila 44. puta, a Evert čak 52.

Vilijamsova u zanosu pobede na meču sa zemljakinjom Risk

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here