EPA/ROBERT GHEMENT

Derbi tekućeg kola Serija A biće odigran tek u ponedeljak, kada će Lacio ugostiti ekipu Milana.

Obe ekipe žele da dođu do pobede, pošto domaći žele da kaparišu bar Ligu Evrope, dok Rosoneri hoće da zadrže Ligu šampiona u svojim rukama. Možemo komotno reći da će pobedu odneti ekipa koja se bolje snađe na sredini terena.

A tamo će u velikom duelu biti Sergej Milinković-Savić i Frank Kesi. Vodi se polemika oko toga ko će napraviti prevagu, a legenda Milana, Demetrio Albertini nema nikakvu dilemu i prednost daje fudbaleru iz naše zemlje.

– Kada bih morao da biram, onda bi to bio Milinković-Savić, mada bi sve zavisilo od budžeta. On ima karakter šampiona. Sviđa mi se i Kesi, ključni igrač je Milana ove sezone i dobro bi legao mnogim klubovima. Sergej je talentovan, a Kesi postojan – dao je svoj sud Albertini.

Uoči predstojećeg meča u Rimu, nekadašnji vezista Milana dao je svoj savet ekipi da ne gleda mnogo u tabelu, jer u suprotnom može gadno da se opeče i da stvori potpuno nepotreban pritisak.

– Kada se stalno osvrćete i gledate preko ramena, to je strah sve veći. Prva stvar koja mora da se pobedi je teskoba i strah od protivnika. U Milanu moraju da budu svesni da su tim, jedinstvena grupa i moraju da veruju u to što rade. Pročitao sam knjigu Dijega Simeonea u kojoj je objasio da ne pobeđuje uvek bolji, nego spremniji tim i onaj koji više veruje u sebe – istakao je Albertini.

A to što Milan neće moći da igra sa Zlatanom Ibrahimovićem ne pravi nikakav problem, prema rečima legendarnog igrača.

– Izgovori su pola puta do poraza. Ne verujem da fudbaleri Milana razmišljaju mnogo o njegovom odsustvu – smatra Demetrio Albertini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here