Zajon Vilijamson, momak kojeg su sa prvog mesta ovogodišnjeg NBA drafta izabrali Nju Orleans Pelikansi, odustao je od potencijalnog igranja na Mundobasketu.

Serija otkaza u nacionalnom timu Sjedinjenih Američkih Država nema kraja. U danu kada je Bredli Bil saopštio selektoru Gregu Popoviču da neće biti deo ekipe na Mundobasketu u Kini, svoj otkaz uručio je i – Zajon Vilijamson!

Vilijamson nije bio planiran kao prva opcija za najboljih 12 koji će putovati u Kinu, ali je bio na širem spisku Grega Popoviča.

Ipak, posle odustajanja Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Si Džeja Mekoluma, Erika Gordona i Bredlija Bila i on je rešio da otkaže Svetsko prvenstvo.

Amerikanci će i dalje predstavljati glavnog favorita Mundobasketa, ali je jasno da im ekipa – ne računajući otkaz Vilijamsona – izgleda sve slabije i slabije.

Popovič će, prema ranije objavljenom spisku, u Kini računa na: Herisona Barnsa (Sakramento), Andrea Dramonda (Detroit), Tobajasa Herisa (Filadelfija), Demijena Lilarda (Portland), Kevina Lava (Klivlend), Kajla Laurija (Toronto), Krisa Midltona (Milvoki), Majlsa Tarnera (Indijana), Kembu Vokera (Šarlot), Kajla Kuzmu (Lejkers), Bruka Lopeza (Milvoki), Pola Milsapa (Denver), Donovana Mičela (Juta), Džejsona Tejtuma (Boston) i Pi Džeja Takera (Hjuston).

Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a tim SAD je u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime