Sertić treba da bude ministar privrede: On može da oživi privredu

0

"Srpsku privredu čeka rešavanje ključnih problema koji će biti izazov za novog ministra privrede", rekao je Dačić obrazlažući u Skupštini Srbije Vladin predlog da za ministra privrede bude izabran predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić.

 

Pred novog ministra privrede stavljaju "nemoguću misiju": Vlada Srbije "navija" za Željka Sertića
 

Dačić je istakao da privrednici od novog ministra privrede očekuju da ih i dalje razume, navodeći da će prvi posao Sertića biti završetak privatizacije.

 

"Privatizacija je veoma zahtevan i složen posao s obzirom na nasleđene probleme, kao i na činjenicu da više desetina hiljada radnika očekuje da baš njihova firma nađe kupca", rekao je prvi potpredsddnik srpske vlade.

 

Prema rečima Dačića, među 502 preduzeća za koje je već raspisan nalog za prodaju jesu i najproblematičnijih 157 preduzeća u restrukturiranju.

 

"Samo zahvaljujući ukidanju plaćanja iz budžeta za njih, uštedeće se 800 miliona dolara", rekao je on.

 

Ističući da je Sertić dobar kandidat za ministra privrede, Dačić je napomenuo da se predsednik PKS dobro pokazao u rukodvođenju najvećom privrednom asocijacijom u Srbiji tokom proteklih godinu dana.

 

"PKS je proglašena za lidera privrednog napretka i najdinamičniju privrednu komoru u regionu, a sam Sertić je dobitnik priznanja za najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope za 2013. i 2014. i Najevropljanina 2013. u oblasti ekonomije", istakao je Dačić.

 

NDS napustio sednicu

 

Sednicu Skupštine Srbije na početku su napustili poslanici opozicione Nove demokratske stranke, jer kandidaturu ministra privrede ne obrazlaže premijer Aleksandar Vučić koji ga je predlozio, nego prvi potpredsednik Vlade.

 

 

"Ne možemo da održimo sednicu ako premijer nije tu, jer je to protivno zakonu i Poslovniku o radu Skupštine. Po zakonu isključivopredsednik Vlade može da predlaže i razrešava članove vlade", kazao je Marko Đurišić, poslanik NDS Borisa Tadića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here