Tanjug
Danijel Server

Profesor Univerziteta “Džons Hopkins” i stručnjak za političke prilike na Zapadnom Balkanu Danijel Server rekao je da ne postoji čvrst razlog da se pomeri rok za preregistraciju vozila na Kosovu.

Server je dodao da ne vidi poentu da se nešto što je dogovoreno godinama unazad odlaže, ni deset minuta, a kamoli deset meseci.

Takođe je izjavio da mu je “francusko-nemački” predlog o dijalogu između Kosova i Srbije “sumnjiv”.

– Čuo sam da postoji francusko-nemački predlog, ali ga nisam video. A ne znam ni šta znači “krčiti put” za članstvo Kosova u UN, niti kako bi to Srbija obezbedila, pošto Rusi i Kinezi imaju svoje razloge da stave veto – rekao je Server.

Upitan o izjavi zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara da će “priznanje doći” ali “s vremenom”, a da do tada treba preduzeti korake da se ide ka tom priznanju, Server kaže da ne razume šta se time htelo reći.

Server je dodao i da bi za osnivanje ZSO tebalo postaviti dva uslova, ispunjenje kriterijuma Ustavnog suda Kosova i reciprocitet za opštine sa albanskom većinom u Srbiji.

– Bio bih prijatno iznenađen da dođe do zaključenja dogovora o ZSO – rekao je Server.

1 COMMENT

  1. ovaj covek bas mrzi srbiju i sve sto je srpsko sve si dobro reko ali si zaboravio da i srbija ima svoj ustav i da tamo pise da bas nikad ama bas nikad nece priznati tako zvano kosovo jer je to je srpska zemlja a albanci neka idu odakle su dosli

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here