“Šešelj: Pobednik nad silom i nepravdom“

0

Sve veći broj ljudi traži pravdu za lidera SRS Vojsilava Šešelja
 

"Ja koji nikada nisam bio uz Šešelja i Srpsku radikalnu stranku danas ne propuštam priliku da ljudima kažem da ne smemo ćutati o ovoj svetskoj nepravdi prema jednom čoveku koji strada pred svetom, narodom i Bogom", rekao je Radović u Novom Sadu na petoj protestnoj večeri "Oslobodite Šešelja".

 

Potpredsednik novosadskog odbora SRS-a Snežana Mušicki istakla je da je Šešelj čovek koji sme da kaže šta misli, istinu o svemu i svakome, te da stvari nazove pravim imenom. "Srpska istorija je pokazala da se izdaja svakog Brankovića, meri junaštvom jednog Obilića", poručila je Mušicki koja je i profesor srpskog jezika i književnosti.

 

Potpukovnik Miodrag V. Perać, predsednik istorijske sekcije Miloš S. Milojević u okviru Ruskog društva "Rusija", rekao je da su Srbi čitali "Ideologiju srpskog nacionalizma" ne bi bilo izdaje u srpskom narodu, a u istoriji se zna kako konvertiti i izdajnici prolaze.

 

Pročitano je i pismo podrške nekoliko društveno-političkih organizacija iz bratske Rusije, koje traže hitno puštanje Šešelja na slobodu i mogućnost liječenja u Moskvi.

Po završetku protestne večeri prisutni su krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, noseći stranačke zastave i veliki transparent "Oslobodite Šešelja".

 

Gradski odbor SRS-a Novi Sad sutra će od 18.00 časova u stranačkim prostorijama organizovati šesto protestno veče.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here