Šešelju otkrili novi kancer

0

A. Čukić
Politika preča od bolesti: Vojislav Šešelj
 

– Sve je dr Milovan Bojić u pravu, nema tajne oko mog zdravlja! Imam povišenu temperaturu, ali ne naročito visoku. Varira između 37 i 38 stepeni Celzijusa, ali to ne ugrožava moje dnevne aktivnosti – priznaje za "Vesti" predsednik SRS-a Vojislav Šešelj i objašnjava da lekari treba da odluče kako će ga lečiti.

– Našli su mi novi kancer debelog creva, ali druge kategorije. Lekarskim pregledom su ustanovili četiri polipa i sve su ih sasekli. Jedan od njih bio je kancerogen i da sam ostao u Hagu i bez tog pregleda, obavljenog u Srbiji, ko zna šta bi bilo sa mnom?! Za mesec-dva bih verovatno bio u beznadežnoj situaciji. Jedini ozbiljan problem imam sa ta dva kancera na jetri.

Hag štedi na robijašima

– Veoma sam zabrinut za Gorana Hadžića, najmlađeg srpskog haškog optuženika, koji je delovao najzdravije, ali pogodila ga je teška bolest s neizvesnom perspektivom. Hadžić ima težak oblik tumora na mozgu, a to ujedno i otkriva u kakvim okolnostima žive pritvorenici Ševeningena, ali govori i o tome, kakva je medicinska nega u zatvoru. Kad se izborimo za odlazak u holandske bolnice, to je već druga priča jer su im lekari vrlo dobri. Međutim, teško je izboriti se za pregled u civilnim holandskim bolnicama jer zatvorska uprava štedi na robijašima – tvrdi Šešelj.

Da li će ići na operaciju, hemioterapiju ili zračenje, čeka odgovor lekarskog konzilijuma, ali to ga, kao kaže, ne sprečava da se "punim plućima" bavi politikom i "zabacuje udice" političkim protivnicima. Šešelj negira nedavno pisanje jednog od bosanskih medija, koje su kasnije preneli gotovo svi portali u regionu, da je bosanski penzioner.

– Neko je, iz nekog bosanskog medija, čuo da sam podneo zahtev za penziju i da je o tome odlučivano u njihovom Fondu za penziono osiguranje, pa je napravio od toga novinsku informaciju. Međutim, zakasnili su! Penzionisan sam u maju 2012. godine, kad sam podneo zahtev za invalidsku penziju – kaže Šešelj i dodaje da ima 35 godina radnog staža, a osnov za penziju bio je ekspertski izveštaj petorice srpskih lekara, koji su ga pregledali u Tribunalu i izvršili i neke nove preglede, pa podneli izveštaj Ministarstvu zdravlja Srbije – objašanjava lider radikala.

On dodaje da je Penzioni fond Srbije tada zahtevao od bosanskog fonda da dostavi podatke o njegovom radnom stažu jer je od oktobra 1976. godine bio zaposlen na sarajevskom Fakultetu političkih nauka, sve do novembra 1984. godine.

U svom maniru Šešelj odgovara i na našu opasku da je živahan za čoveka koji je zbog teške bolesti pušten iz Haga.

– U Haškom tribunalu su procenili da ću umreti do jula 2015. godine, do kada su rekli da će novi sudija da čita spise iz mog predmeta. Međutim, moje mišljenje je da su se prevarili! Nema boljeg leka od političke aktivnosti. Kažu da je pecanje najzdraviji sport, a ja sam zabacio nove udice i za koji dan će se somovi upecati.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here