Klub malog fudbala Ekonomac iz Kragujevca našao se u problemu, jer posle jednog turnira ima 6 zaraženih igrača korona virusom.

Kako prenosi Telegraf.rs, oni su bili u Tuzli na turniru, i pretpostavlja se da su tamo zaraženi jer i među igračima iz Tuzle ima zaraženih..

– Iz kluba je do sada korona potvtđena kod njih 6 od 16, koliko ih je bilo na utakmici u Tuzli. Pratimo ih kontaktiramo sa njima svaki dan, da vidimo da ne bude još – kaže za Telegraf.rs Dragan Vasiljević, direktor Instituta i dodaje da fudbaleri kod kojih je potvrđena korona imaju simptome.

Testirano je samo ovih 6, koji su imali simptome, i kojima je i potvrđena korona. Ostali će biti testirani po potrebi. Inače, u poslednjih 24 sata, do 15 sati danas, u laboratoriji Kragulj Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu testirano je 182 osobe, od kojih je 7 bilo pozitivno, i svi su iz Kragujevca. Sedmi pozitivni je iz FK Ekonomac, a kod prethodnih 5 korona je potvrđena prethodnih dana.

klub malog fudbala “Ekonomac” je osnovala grupa studenata Ekonomskog fakulteta na čelu sa Prof. dr Veroljubom Dugalićem i nekolicinom asistenata 07.11.2000. godine.

Klub je počeo da se takmiči u najnižem stepenu takmičenja Regiona FS Zapadne Srbije, a sa ciljem popularizacije malog fudbala na Univerzitetu kao i u Kragujevcu.

Danas je klub ubedljivo najtrofejniji u Srbiji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here