Unsplash
Ilustracija

Ne morate da se uzdržavate od hrane i znojite u teretani da biste se rešili nekoliko kilograma viška.

Otkrivamo vam šest trikova da se na najlakši način rešite sala i ubrzate metabolizam.

1. Stezanje stomaka

Kada sednete za sto pre ručka ili večere oko stomaka lagano vežite traku ili stavite kaiš. Kada osetite da se steže i da vas previše pritiska, vreme je da stanete. Zvuči neverovatno, ali oni koji su probali ovo tvrde da nema boljeg načina da sprečite prejedanje.

2. Uske čaše

Kada kupujete šolje i čaše uvek birajte uske i visoke za pića koja sadrže šećer. Čak trideset posto manje kalorija ćete uneti jer mozak funkcioniše tako da percepira količinu po visini napitka u čaši. Vodu na primer uvek treba piti iz šire i niže čaše.

3. Gledajte u sat

Odredite 20 minuta za obrok. Hranu žvaćite sporije i pravite pauze između zalogaja. Tačno je dvadeset minuta potrebno da informacija o sitosti stigne od želudca do centralnog nervnog sistema.

4. Vruća kupka

Prosto je, naučnici su utvrdili da ležanje u vrućoj kupki ima blagotvoran uticaj na sagorevanje kalorija i celokupno stanje organizma kao 30 minuta šetnje. Zato napunite kadu, ubacite mirišljavu so i skidajte kilograme sa uživanjem.

5. Korpa voća

Potrudite se da uvek na stolu imate korpu ili činiju sa raznovrsnim voćem. Dekorativno je, deluje na mozak stimulativno kao zdrava zamena za nezdrave užine i sačuvaće se želje za masnim grickalicama prepunim šećera.

6. Sitno seckajte

Kada sitno iseckate hranu, broj zalogaja se povećava, a vaš mozak dobija informaciju da ste jeli dovoljno iako je količina hrane koju ste uneli u sebe mnogo manja nego da ste konzumirali standardne zalogaje.

 

1 COMMENT

  1. A voda? Obavezno pijete vodu i to pravu – hidrogenizovanu!!! Da stvarno hrani organizam i vari sve sto jedete!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here