pixabay.com
Ilustracija

Kombinacija alkohola i neispavanosti dovodi do umora koji se jasno vidi na licu.

Prethodni dani obeleženi su proslavom Nove godine i Božića, a početkom januara uglavnom se oporavljamo od slavlja.

Veselje, veće količine alkohola i prejedanje na našim licima ostavlja trag, ali uvek postoje načini da to rešite.

Iskoristite trikove koji će najbrže vratiti sjaj vašem licu.

1. Kockica leda

Ovaj trik je jedan od najstarijih – hladnoća razbuđuje i sužava krvne sudove, a i daje nam osećaj svežine. Uzmite kockicu leda i stavite je na podočnjake i lagano na lice, na mesta koja su blago otečena. Ali, ne duže od desetak sekundi, ipak se radi o ledu. Možete da ponovite postupak više puta, ali ne sme da vam bude previše neugodno.

Takođe, možete na oči da stavite hladnu kašiku koja je neko vreme bila u zamrzivaču ili frižideru. Ovaj trik smanjiće podočnjake, te je odličan i inače ako ujutru imate otečene oči.

2. Mnogo hidrantne kreme

Alkohol je dubinski isušio kožu te joj je sada potrebno više kreme. Fokusirajte se na hidrantne kreme, serume i formule koje imaju veliki procenat hidratacije. U danima koji su nastupili nakon novogodišnjih praznika koristite te formule u više slojeva, u više navrata te konzumirajte više vode i lice bi trebalo da se vrati u normalu.

3. Dobar puder koji prekriva

Nakon noći punih alkohola i partijanja, dobar puder je spas za kožu. Možete staviti i više slojeva, kako biste prekrili crvenilo i sivilo lica. Nanesite puder tapkanjem, te ga pojačajte na mestima gde je lice neujednačeno. Puderi nove generacije uspešno ujednačavaju put, a i lako ih je nadograditi tokom dana, jer su lagani, a opet imaju zavidnu koncentraciju pigmenata boje kože koji zamaskiraju ten.

4. Korektor je najbolji prijatelj

Osim korektora u stiku koji prate boju tena, te vizuelno brišu znakove umora, tu su i zeleni korektori za crvenilo. Naime, ovde se radi o triku koji smo učili na likovnom – crvena i zelena boja su komplementarne, nalaze se na suprotnim stranama kolorističkog kruga.

Stoga, zelena će umanjiti vidljivost crvene, trik je koji koriste i mnoge poznate ličnosti. Tako su nastali korektori koji savršeno pomažu u danima kada nam zaista treba vizuelna pomoć.

5. Bronzer ili hajlajter

Licu će malo sjaja dati utisak zdravlja, stoga su formule koje imaju blistave čestice dobar trik. Dovoljno je da ih stavite na obraze i područje oko očiju, kako bi lice delovalo sveže.

6. Rumenilo

Ružičasti obrazi su još jedan trik kako da lice deluje lepo i mladoliko. I inače ova formula je vrlo zahvalna u danima sivila i zime, te je popularna u tonovima hladne roze. Birajte rumenila koja imaju osvežavajuću nijansu, dok tamna mogu “ugasiti” lice i vizuelno ga učiniti starijim. Upravo zato, popularna su i rumenila koralne nijanse, za sve tipove kože i tena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here