Promo
Severina

Muzičkim spektaklom pred oko 100.000 posetilaca, Severina Kojić i zvanično je zatvorila muzički program jubilarne 30. roštiljijade. Pop zvezda bila je poslednji u nizu izvođača koji su svojim programom obeležili najveću svetsku smotru roštilja i, kao što je očekivano, priredila je događaj za pamćenje.

Više od dva sata publika je s njom pevala najveće hitove koji su obeležili njenu karijeru.

Kao i za sve ostale muzičke zvezde prethodnih dana, za Severinu je organizovan specijalni prijem kod gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića. Na sastanku na kome su prisustvovali i direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić, kao i zvanično najuspešniji menadžer u prethodne dve decenije Bane Obradović kao suorganizator, prisutni su izrazili zadovoljstvo uspehom ovogodišnje Roštiljijade.

Iako zvanični podaci tek treba da budu objavljeni već sada je jasno da su organizatori uspeli ono što je delovalo gotovo nemoguće, da nadmaše prošlogodišnju rekordnu posetu za 10 procenata. To ih, kako su zajedno konstatovali, samo dodatno obavezuje da i sledeće godine nastave s odgovornom organizacijom i potrude se da nadmaše ovogodišnji uspeh.

Posetioci Roštiljijade imali su zadovoljstvo da prate i dva velika rok koncerta, a za to su se pobrinuli članovi grupa Van Gog i Riblja čorba. Legendarni muzičari priredili su događaj za pamćenje, a reke ljudi su se tokom čitave večeri slivale ka mestu koncerta. Beogradski rokeri na trgu u centru grada okupili su više od 80.000 ljudi.

U skladu s tradicijom i duhom manifestacije, Đule i ostali članovi Van Goga su obučeni kao kuvari s kobasicama oko vrata pred mnogobrojnom leskovačkom publikom nastupali u svom dobro poznatom eksplozivnom rok maniru. Zapalili su publiku svojim dvočasovnim nastupom uz stare, ali i nove hitove s albuma “More bez obala”.

Đule je silaskom sa scene pozdravljao fanove, a hitovi “Spisak razloga”, “Više te ne volim ko pre”, “Skačem, skači”… nikog nisu ostavili ravnodušnim.

Ovogodišnja najveća svetska smotra roštilja uspela je da zadovolji sve muzičke ukuse, budući da su osim Lepe Brene, Van Goga, Riblje čorbe nastupali i Aco Pejović i Haris Džinović.

Oborili sopstveni rekord

Na leskovačkoj Roštiljijadi napravljena je i pljeskavica od 66 kilograma i 250 grama. To je do sada najveća pljeskavica na svetu, a napravila je ekipa iz restorana Koliba. Pljeskavicu su napravili Leskovčani Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević i time četvrti put oborili sopstveni rekord. Za celokupnu pripremu trebalo im je oko dva sata, a brojni posmatrači bodrili su ih sve vreme. Ovo je peta godina kako ovaj uigrani tim učestvuje na takmičenju pravljenja najveće pljeskavice, a ove godine ispekli su za 400 grama težu pljeskavicu nego prošle godine. Tradicionalno, nakon proglašenja zvaničnog rezultata, pljeskavica je podeljena okupljenim posetiocima.