EPA/ RITCHIE B. TONGO
Foto: Ilustracija

Severna Koreja je tokom noći ispalila oko 80 artiljerijskih projektila u pomorsku pograničnu zonu, saopštila je danas Južna Koreja.

Severna Koreja je u četvrtak ispalila više projektila u more, uključujući i moguće neuspelo lansiranje interkontinentalne balističke rakete, što je navelo SAD i Južnu Koreju da nastave vazdušne vežbe koje su izazvale nezadovoljstvo i protest Pjongjanga, javlja agencija Rojters.
Vojska Južne Koreje saopštila je da je, počevši od četvrtka nešto pre ponoći i dalje tokom noći registrovala više od 80 artiljerijskih projektila koje je Severna Koreja ispalila u more, što je, kako je navedeno, kršenje međukorejskog sporazuma iz 2018.
Seul je poslao zvanično upozorenje Pjongjangu zbog ove artiljerijske paljbe, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo odbrane.
Na sastanku u Vašingtonu, američki ministar odbrane Lojd Ostin i južnokorejski ministar odbrane Li Džong Sup potvrdili su posvećenost za traženje novih mera kojima će dve zemlje demonstrirati „odlučnost i sposobnosti“ savezništva nakon ponovljenih provokacija Severne Koreje, izveštava Rojters prema navodima iz zajedničke ministarske izjave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here