EPA/Dmitriy Pichugin
Avion Su-25 (Foto: Ilustracija)

Severna Makedonija je predala Kijevu četiri lovca Su-25, koji su u junu bili remontovani, piše makedonski portal MKD.

Ukrajina je prodala Makedoncima 2001. godine četiri Su-25 za četiri miliona dolara. Pored aviona, Skoplje je tada dobio i 30 tenka T-72A. Kako piše portal, Leva partija je u junu saznala od oficira da je u toku remont tih aviona na vojnom aerodromu.

“Prema dobijenim informacijama, remont vrše ukrajinski vojni inženjeri, što pokazuje da se to radi kako bi se isporučili Ukrajini, kao naš poklon da bi oni bili iskorišćeni na frontu”, navodi se u saopštenju.

7 COMMENTS

    • Mislim da su oni Sloveni po jeziku i kulturi sa primesama Turskih uticaja stvaranih vladavinom Osmanlija od 500 godina isto kao i Srbi i Bosanci.Tako da jezik im je kao i nama ostalima pun turcizama Muzika skoro Turska a Sarma burek cevapi musaka ajvar pindjur tulumba ….. Redovno na meniju . Ovo je ovde Balkan Alooo.

  1. Naj veci apsurd je da je tenkove donirala Rusia kad su amerikanci potpalili sipke da traze dio makedonije.A makedonci se zahvaljuju tako sto ih poklanjaju Ukraini.Kad tad ce da se srusi ova kula od Karate zvana NATO.

    • To nije tacno Ukraina im je poklonila i avione i tenkove a i pomogla im je u borbi sa Albancima koji su dolazili iz Kosova Makedonija samo vraca uslugu .Ukarainski dobrovljci su se borili u Makedoniji ramu uz rame sa Makedonskim slovenima protiv Kosovksim Albanaca.

  2. Svaka cast Makedoncima pomazu koliko mogu slovensku bracu iz Ukraine napadnute od strane agresorske Rusije podpomognuti Sirijcima i Cecenima a prica se da ce i Severna koreja uci u Ukrainu kao pomoc kepecu iz Kremlja slovenske zene i deca umiru pod stalnim udarom zabranjenih bombi i projektila koje gadjaju zgrade skole i crkve sirom Ukarine . Makeodnci su clanica Natoa znaci mogu sebi dozvoliti da predaju oruzje Ukraini.Oni i sa prackama da ostanu niko ne sme da ih pipne jer napadom na teritoriju Makedonije objavljen je rat NATO trupama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here