EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

“Severni tok 1” i “Severni tok 2”, dva teško oštećena rusko – zapadnoevropska gasovoda  u još nerazjašnjenoj sabotaži 26. septembra prošle godine, biće zapečaćeni zaptivanjem nasilno nastalih otvora i zatvoreni uz prethodnu odgovarajuću zaštitu od korozije, izvestio je danas britanski Rojters.

Pozivajući se na neimenovane izvore u Moskvi, britanska agencija tvrdi da ruski “Gasprom” trenutno ne uzima u obzir skoru popravku, ili ponovno aktiviranje tri eksplozijama “načeta” (od ukupno četiri ) cevovoda “Severnog toka 1” i “Severni tok 2”.

Ruski zvaničnici i predstavnici “Gasproma” su prošle jeseni u nekoliko navrata spominjali mogućnost opravke i reaktivacije ta dva gasovoda, ali je zvanični Berlin, odlučno odbio takvu opciju.

U međuvremenu, rusko ministarstvo energetike, “Gasprom” kao i francuski “Anži”, nemački “Vinteršel” – dve od pet nekadašnjih zapadnoevropskih sufinansijera izgradnje “Severni tok 2”, nisu odgovori na medijske upite za komentar. Koliko u petak, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da se Moskva, koja se nada da će uspostaviti gasno čvorište u Turskoj kojim bi zamenila baltičku rutu, kao i da se više neće oslanjati na Zapad kao energetskog partnera.

6 COMMENTS

  1. Tu štetu za će nadoknaditi engleska i amerika
    Kad tad , to se ne oprašta nikada .

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺
    СЛАВА РУСИЈИ

  2. Rusi su se pokazali kao najobicnija drzavica. A ne velika sila. I to i u ratnom i u biznismenskom pogledu. Lavrov je za smijuriju. Kao sto je u New Delhiju otvoreno ismejan. Zapad je kao nikad do sada ujedinjen. Gas je pojeftinio. Rusi su preko 200 iljadi omladine izgubili, 130 tenkova je unisteno, specijalna akcija traje duze od godine, Putinova bruka i sramota. Zao mi je Rusa. Ovakva Rusija je osudjena na propast.

    • Dal si ti lud ili se pravis lud,ja nisam ni na jednoj strani.Vidis li da cela evropa i Amerika sa Ukrainom ratuju protiv Rusije i jos nista nemogu ni sa sankcijama

  3. SFRJ, zar ne razumeš ili neznaš da pravoslavlje ima povjerenje,pa i u lažne prijatelje.
    Jado jadni,Rusi,a i srbi također su lakovjerljivi i kad im lažu zapadni političari.
    LAKOVJERNI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here