Epa/Chris Ratcliffe/Pool

Si Đinping je objavio govor o avganistanskom pitanju preko video veze u Pekingu, kada je učestvovao na samitu lidera zemalja te dve organizacije.

Šangajska organizacija za saradnju i Organizacija ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) moraju da igraju stabilizujuću ulogu u Avganistanu, i da promovišu mir u tom području, izjavio je je kineski predsednik Si Đinping.

Kako je danas prenela je danas Kineska medijska grupa (CMG), Si je apelovao da ove dve organizacije podstiču odgovarajuće strane u Avganistanu da se bore protiv terorističkih organizacija i da ih iskorene.

Kako je Si istakao, zemlje članice ove dve organizacije su bliski susedi Avganistana, koje imaju zajedničku budućnost kao i bezbednu zajednicu. Kineski predsednik je apelovao na ulaganje daljih napora na promovisanje stabilne tranzicije avganistanske situacije, i da se Afganistan uključi u dijaloge u pomaganju avganistanskim građanima da savladaju teškoće.

Kako je istakao, Šangajska organizacija za saradnju i Organizacija ugovora o kolektivnoj bezbednosti treba da podržavaju različite strane u Avganistanu da dostignu ugovore o inkluzivnom političkom ugovoru putem dijaloga i konzultacija u što kraćem roku, dodala je CMG.

– Treba da nastavimo da obraćamo pažnju na bilo kakve aktivnosti terorističkih organizacija u Avganistanu, i da ohrabrujemo različite strane u toj zemlji da bore protiv terorizma i da ga iskorene – rekao je Si.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime