„Si-En-En“ o #MeToo momentu Srbije

Vestionline, Tanjug
youtube.com/N1

Američka televizija „Si-En-En“ objavila je na sajtu priču o „#MeToo momentu Srbije“ predstavljajući uz pomoć poznatog heštega na Tviteru, posvećenog borbi protiv sekualnog zlostavljanja žena, slučaj 31-godišnje Marije Lukić koja je tužila za zlostavljanje smenjenog predsednika opštine Brus Milutina Jeličića zvanog Jutka.

U tekstu, u čijem naslovu stoji da „navodna žrtva uznemiravanja sama vodi borbu za pravdu“ opisuje se „#MeToo suđenje visokog profila“ započeto povodom ovog slučaja za koje „Si-En-En“ navodi da je „uzdrmalo socijalno konzervativno društvo Srbije, gde je zakon o seksualnom uznemiravanju kao krivičnom delu uveden tek 2017. godine“.

Navodi se da je Lukićeva, majka dvoje dece, u junu 2015. otišla na razgovor za posao kod Jeličića, kod kojeg je kasnije radila kao sekretarica, tokom kojeg je on zaključao vrata i silom je poljubio nakon čega mu je rekla da otključa vrata.

„Si-En-En“ navodi reči Lukićeve da je to bio „početak dvogodišnjeg seksualnog uznemiravanja tokom kojih joj je Jeličić navodno poslao 15.000 „Votsap“, „Vajber“ i SMS poruka, u više navrata je pipao i kazao joj da može da napreduje na poslu samo ako bude imala seks sa njim“.

Navodi se da Jeličić i njegov advokat nisu odgovorili na pitanja koja im je „Si-En-En“ uputio, a Lukićeva je ponovila ranije date izjave da će se „ukoliko pravdu ne dobije u Srbiji“ obratiti Evropskom sudu za ljudska prava.

2 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime