“Si-En-En” o #MeToo momentu Srbije

Vestionline, Tanjug
2
youtube.com/N1

Američka televizija “Si-En-En” objavila je na sajtu priču o “#MeToo momentu Srbije” predstavljajući uz pomoć poznatog heštega na Tviteru, posvećenog borbi protiv sekualnog zlostavljanja žena, slučaj 31-godišnje Marije Lukić koja je tužila za zlostavljanje smenjenog predsednika opštine Brus Milutina Jeličića zvanog Jutka.

U tekstu, u čijem naslovu stoji da “navodna žrtva uznemiravanja sama vodi borbu za pravdu” opisuje se “#MeToo suđenje visokog profila” započeto povodom ovog slučaja za koje “Si-En-En” navodi da je “uzdrmalo socijalno konzervativno društvo Srbije, gde je zakon o seksualnom uznemiravanju kao krivičnom delu uveden tek 2017. godine”.

Navodi se da je Lukićeva, majka dvoje dece, u junu 2015. otišla na razgovor za posao kod Jeličića, kod kojeg je kasnije radila kao sekretarica, tokom kojeg je on zaključao vrata i silom je poljubio nakon čega mu je rekla da otključa vrata.

“Si-En-En” navodi reči Lukićeve da je to bio “početak dvogodišnjeg seksualnog uznemiravanja tokom kojih joj je Jeličić navodno poslao 15.000 “Votsap”, “Vajber” i SMS poruka, u više navrata je pipao i kazao joj da može da napreduje na poslu samo ako bude imala seks sa njim”.

Navodi se da Jeličić i njegov advokat nisu odgovorili na pitanja koja im je “Si-En-En” uputio, a Lukićeva je ponovila ranije date izjave da će se “ukoliko pravdu ne dobije u Srbiji” obratiti Evropskom sudu za ljudska prava.

2 COMMENTS

  1. Nadam se da pisu i o crncima koje ubijaju naravno ako ih uhvate negde na tesnu i kada su u coporu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here