EPA/Sedat Suna

Zamenik predsednika opštine Šid kaže da je situacija u toj opštini stabilnija otkako su pripadnici vojske zauzeli položaje u blizini prihvatnih centara.

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Stamenković je naveo da je u toku noći došlo do privođenja 18 lica, odnosno do njihovog vraćanja u prihvatne centre.

– To je daleko bezbednije u odnosu na sve dane u prethodnom periodu. VS sprečava svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti i imovine na teritoriji opštine Šid – rekao je on za RTS.

Objašnjava da su najugroženija naselja Principovac, Volovin, Sot i Batrovci, jer u tim mestima migranti nemaju nameru da se vrate u centre koje su napustili.

– Oni onda borave po tuđim vikendicama, njivama, šumama, šumarcima itd, u želji da se domognu granice prema Hrvatskoj – istakao je Stamenković.

Podsetimo, zbog serije incidenata u kojima su učestvovali migranti iz prihvatnih centara, doneta je odluka da se angažuju dodatne vojne snage. Vojska Srbije od sinoć obezbeđuje Šid.

2 KOMENTARA

  1. Nas narod nema hrane za sebe a mi hranimo migrante bitange da nas pljackaju siliji nasu decu i kradu proterati sve dok imamo vremena. Ti su nas klali 500 godina

    • Samo da te obavestim,slazem se s tvojim komentarom ali sto se tice finansiranja EU i UNICEF placaju i cak malo profitiramo ali problem je preterano angazovanje vojske i policije jer divljaci migranti nisu ovde iz istinskih razloga.Ima dosta glavoseca,teskih ubica,iskljucivo muskarci i ima ih po Evropi koliko hoces i to ce se razbiti od glavu svima.Avganistanci,Pakistanci,Arapi su teski neradnici i verski fanatici,Srbija da se resi ovog amelja sto pre jer ako se udomace nadrljal smo.Imamo mi svoje Kosovo netreba nam drugo!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime