EPA/Sedat Suna

Zamenik predsednika opštine Šid kaže da je situacija u toj opštini stabilnija otkako su pripadnici vojske zauzeli položaje u blizini prihvatnih centara.

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Stamenković je naveo da je u toku noći došlo do privođenja 18 lica, odnosno do njihovog vraćanja u prihvatne centre.

– To je daleko bezbednije u odnosu na sve dane u prethodnom periodu. VS sprečava svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti i imovine na teritoriji opštine Šid – rekao je on za RTS.

Objašnjava da su najugroženija naselja Principovac, Volovin, Sot i Batrovci, jer u tim mestima migranti nemaju nameru da se vrate u centre koje su napustili.

– Oni onda borave po tuđim vikendicama, njivama, šumama, šumarcima itd, u želji da se domognu granice prema Hrvatskoj – istakao je Stamenković.

Podsetimo, zbog serije incidenata u kojima su učestvovali migranti iz prihvatnih centara, doneta je odluka da se angažuju dodatne vojne snage. Vojska Srbije od sinoć obezbeđuje Šid.

2 COMMENTS

  1. Nas narod nema hrane za sebe a mi hranimo migrante bitange da nas pljackaju siliji nasu decu i kradu proterati sve dok imamo vremena. Ti su nas klali 500 godina

    • Samo da te obavestim,slazem se s tvojim komentarom ali sto se tice finansiranja EU i UNICEF placaju i cak malo profitiramo ali problem je preterano angazovanje vojske i policije jer divljaci migranti nisu ovde iz istinskih razloga.Ima dosta glavoseca,teskih ubica,iskljucivo muskarci i ima ih po Evropi koliko hoces i to ce se razbiti od glavu svima.Avganistanci,Pakistanci,Arapi su teski neradnici i verski fanatici,Srbija da se resi ovog amelja sto pre jer ako se udomace nadrljal smo.Imamo mi svoje Kosovo netreba nam drugo!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here