Printscreen: Youtube/ West Bromwich Albion

Prvo gostovanje Barselone u Australiji ostaće upamćeno po odličnom fudbalu, pet postignutih golova i fantastičnoj atmosferi na Olimpijskom stadionu u Sidneju.

Slavni španski klub je posle 90 minuta velike borbe, kao da se ne radi o egzibicionom meču, pobedio sa 3:2 i zaslužio gromoglasne aplauze i ovacije 70.000 navijača.

Ali, zaslužene aplauze dobili su i fudbaleri Svih zvezda A-lige, koji su i te kako znali da pokažu zube zvezdama iz suparničke ekipe. Pritom, “Ol-star” tim nije igrao u najjačem mogućem sastavu, jer su izostali igrači Melburn Sitija i Vestern Junajteda koji u subotu igraju finale A-lige.

Barselonu je sačekao žestok otpor od prvog minuta. Ne samo da selekciji A-lige nije bio cilj da se brani od napada Dembela, De Jonga, Traorea i ostalih zvezda Barselone, već su i kidisali ka golu rivala kad god im se za to ukazala prilika.

Barsa je ipak povela golom Dembelea u 34. minutu i krunisala terensku inicijativu. Međutim, već na početku drugog poluvremena viđen je čudesan preokret u režiji domaćih. Prvo je u 47. minutu pogodio Reno Piskopo, a samo šest minuta kasnije isti igrač je spakovao zicer Adami Traoreu za 2:1.

Imala je selekcija A-lige šanse i za 3:1, ali je u dva navrata 16-godišnji Garang Kuol propustio izgledne prilike. U prvoj je bio zamalo neprecizan, a onda je uzdrmao i okvir gola gostiju.

Otpor domaćih slomili su Barsini klinci u završnici meča. Grupa tinejdžera predvođenih Ansuom Fatijem dva puta je matirala odbranu australijskog tima i donela pobedu četi trenera Ćavija Ernandeza.

As Sidneja Miloš Ninković ušao je u igru u 58. minutu i imao nekoliko dobrih poteza, od kojih je najviše aplauza zaslužila “štikla” u finišu meča, koju Traore nije uspeo da iskoristi pred golom Barselone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here