U drugom kolu evropskih kvalifikacija za završni turnir Svetske lige Srbija na plivalištu “Milan Gale Muškatirović” savladala velikog rivala s 15:11 (6:4, 3:2, 5:2, 1:3).

Budući da je u prvom kolu naša reprezentacija savladala kao gost Holandiju s 12:7, drugom pobedom je obezbedila da u četvrtfinale ode s prvog mesta u C grupi. Ko će biti drugi rešiće se u susretu u kojem Hrvati 12. februara dočekuju Holanđane. Srbija će u četvrtfinalu 17. marta igrati s drugoplasiranim iz D grupe, a biće to poraženi iz duela u kojem je 12. februara Španija domaćin Crnoj Gori. Polufinalisti stiču pravo da igraju na završnom turniru Svetske lige (23-28. jun).

Pre poslednjeg kola u februaru i našu i hrvatsku selekciju očekuje Evropsko prvenstvo u Budimpešti (14-26. januar).

Najefikasniji u srpskom timu sa po tri gola bili su Filip Filipović i Gavril Subotić, po dva su postigli Radomir Drašović, Dušan Mandić i Nemanja Vico, a po jedan Duško Pijetlović, Strahinja Rašović i Viktor Rašović.

U selekciji Hrvatske po dva gola su postigli Josip Vrlić, Ante Vukičević, Maro Joković i Andre Bušlje, a po jedan Havijer Garsija, Luka Bukić i Hrvoje Benić.

Za Srbiju na ovom meču nisu igrali Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk i Nikola Jakšić.

Uvertira duela vaterpolista Srbije i Hrvatske imala je humanitarni karakter. UNIQA osiguranje, partner Vaterpolo saveza Srbije i zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije, dodelilo je donaciju u iznosu od milion dinara UNICEF-u Srbija za podršku programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja  pod nazivom „Godine uzleta”. Ček na milion dinara predstavnici UNICEF-a Vesni Savić Đukić uručila je Sonja Marić, direktorka marketinga UNIQA osiguranja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here