Fudbaleri Sijetl Saundersa osvojili su američku MLS ligu drugi put u poslednje četiri godine.

 

Sijetl je u finalu MLS Kupa pred skoro 70.000 gledalaca na svom terenu pobedio Toronto 3:1.

Nakon prvog poluvremena bez golova, domaćin je eksplodirao u nastavku i nokautirao rivala golovima Lerdama, Rodrigesa i Ruidijasa, da bi u 95. minutu Džozi Altidor ublažio poraz Toronta.

Saundersi su postali šesti tim višestruki šampion MLS lige čime su se potvrdili kao jedan od elitnih ekipa.

Sijetl je najstabilniji MLS ligaš otkako se priključio ovom takmičenju 2007. Jedanaest uzastopnih sezona igra u plej-ofu što je rekord MLS lige.

Saundersi su pre četiri godine osvojili istorijsku prvu titulu, ali je ova nedelja bila posebna za ovaj kišni grad jer su konačno najverniji navijači nekog MLS kluba mogli da slave na svom stadionu.

Osim toga, revanširali su se za dva uzastopna poraza od Toronta u finalima MLS kupa, na penale pre tri godine i 2:0 godinu dana kasnije, oba puta u Kanadi.

Toronto je bio agresivniji rival u prvom poluvremenu, strpljivo je gradio akcije na Sijetlovoj polovini terena, vrebao priliku da povede.

Sijetl je pretio iz opasnih kontranapada, a odličnom meču nedostajali su samo golovi.

To se konačno promenilo u 57. minutu kada je uz malo sreće Kelvin Lirdem snažno šutirao, a lopta se odbila od defanzivca Toronta Džastina Mouroua i prevarila golmana za 1:0.

Dvadesetak minuta kasnije rezervista iz Španije Viktor Rodriges duplira prednost, a tačku na pobedu stavlja Peruanac Raul Ruidijas u poslednjem minutu susreta.

Altidor je u petom minutu nadoknade samo ublažio poraz Toronta, ali to nije bilo dovoljno da se utišaju Saundersi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here