Silajdžić i Komšić kao da su vlasnici BiH

0

S leva na desno: Željko Komšić, Stjepan Mesić i Haris Silajdžić

 

Odbivši po drugi put da razmatraju protestnu notu koju je Ministarstvo spoljnih poslova BiH na svoju ruku uputilo Srbiji povodom hapšenja člana ratnog Predsedništva RBiH Ejupa Ganića, Komšić i Silajdžić su još jednom pokazali da "duvaju u istu tikvu" – piše današnji "Fokus".

 

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić istakao je da se takvo jednovlasničko stanje u BiH neće dobro završiti za BiH, jer može imati samo negativne dugoročne posledice.

 

"Silajdžić i Komšić se ponašaju kao vlasnici BiH, jedan kroz jedan. Oni hoće da ponize Nebojšu Radmanovića, srpskog člana Predsedništva BiH, tražeći da im dostavi izveštaj o ovom slučaju i da im se obraća putem podneska kao na šalteru", rekao je Vasić.

Predsednik DNS-a Marko Pavić kaže da Silajdžić i Komšić žele da Predsedništvo BiH stave u funkciju bošnjačkog lobija i rade ono što njima odgovara, a da nedostatak želje da raspravljaju o jednom krupnom pitanju kada se krše elementarne osnove Ustava pokazuje da se u takav način rada ne može imati poverenja.

 

Potpredsednik PDP-a Slobodan Nagradić istakao je da Silajdžić i Komšić gotovo ceo mandat demonstriraju da neki narodi u BiH imaju više prava, odnosno da uporno ignorišu glas RS. Član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić naglasio je da je Radmanović još ranije trebalo da otvori ova pitanja.

 

Politička analitičarka Tanja Topić smatra da činjenica da Silajdžić i Komšić ne žele da razmatraju i raspravljaju o noti Ministarstva inostranih poslova BiH, samo pokazuje da su pristrasni prema ovom slučaju.

 

"Sve ovo jeste dokaz duboke podeljenosti unutar samog Predsedništva, gde se najmanje postupa po Ustavu i zakonu, već svako brani interes svoje stranke i etničke grupe", rekla je Topić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here