Sportske igre mladih (SIM) održane su u Surdulici, a zahvaljujući školarcima iz ovog grada centralni trg bio je zasigurno jedan od najveselijih, najvedrijih i najšarenijih prostora na planeti.

Na njemu su se nakon godinu dana, ponovo okupili prijatelji koje je spojila ljubav prema sportu, fer-pleju i dobroj zabavi oličena u Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih.

Deca iz srca Pčinjskog okruga prvi put su Karavan radosti i prijateljstva dočekala prošle godine, a o tome koliko im se dopalo sve što su tada doživela svedoči činjenica da su se na novo druženje sada odazvali u još većem broju.

Među gostima na svečanoj ceremoniji otvaranja bili su, između ostalih i predsednik Skupštine opštine Surdulice i narodni poslanik Novica Tončev, predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, predsednik Sportskog saveza Surdulice Vladica Nestorović, kao i generalni sekretar tog saveza David Milić, zatim gradski većnik zadužen za sport Nebojša Arsić…

– Prijatelji su oni koje često sretnete slučajno, a u vašim životima ostanu namerno. Upravo to je slučaj sa Surdulicom. Prošle godine niste slučajno postali deo našeg Karavana radosti i prijateljstva, ali ste to ostali namerno. Igre su zavolele Surdulicu i čast nam je što je ta ljubav i te kako uzvraćena, o čemu svedoči veliko interesovanje dece Surdulice za učešće na Igrama i ove godine – rekla je predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović.

Ona je potom povelju za doprinos razvoju Igara uručila predstavnicima lokalne samouprave Surdulice Aleksandri Popović i Novici Tončevu, ne krijući da su oni najzaslužniji za iskreno prijateljstvo koje spaja decu Surdulice i Igre.

– Kao predstavnik lokalne samouprave zahvaljujem se organizatorima iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na tome što su Surdulicu i ove godine uvrstili u listu gradova koji će biti domaćini Karavana radosti i prijateljstva. Svi smo svedoci činjenice da su Igre donele veliku radost na lica sve dece i omladine u našem gradu. Manifestacije poput ove okupljaju mlade oko onih najvažnijih vrednosti kao što su sport, prijateljstvo i zdrav život i baš zbog toga nam je čast što možemo da ugostimo Igre i u ovoj sezoni – rekao je Tončev.

Igre su, kako to tradicija nalaže i u ovom gradu mogle da počnu tek nakon polaganja zakletve prijateljstva i paljenja plamena prijateljstva, baš onako kako to biva i na pravim Olimpijskim igrama. Zakletvu u ime dece sportista položila je talentovana Milijana Nikolić, a u ime sudija Aleksandar Jović, dok je baklju, praćena aplauzima prisutnih i uz podršku Viktora, maskote Igara, unela mlada sportistkinja Jovana Janković.

Nakon toga, čarolija Igara proširila se i mnogobrojnim sportskim terenima u Surdulici, a na kraju svih takmičenja bilo je sasvim izvesno da su i ovog puta pobedili svi oni mališani koji su se svojim kućama vratili sa buketom lepih uspomena i bar jednim prijateljem više.

Predstavnici SIM Srbije iskoristili su još jednom priliku da se zahvale na podršci srpskim medijima a posebna zahvalnost ide predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnom sponzoru Kompanija Dunav osiguranje, kao i Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here