Često se poklanja ženama, može naći na stolu, na balkonima, u baštama kao ukras. Međutim da li znate da svaki cvet krije svoju priču i simboliku? 

Kale su simbol veličanstvene lepote i elegancije.

Ruže su simbol ljubavi, radosti, lepote i strasti. One su univerzalne, i mogu se pronaći u raznim bojama. Ruže su u sezoni tokom cele godine, a činjenica je da su najpopularnije cveće na venčanjima.

Lale predstavljaju ljubav, strast i zaljubljenost. Ovaj cvet postoji u raznim bojama i njihova sezona je krajem proleća.

Karanfil je cvet koji simboliše hrabrost, ljubav i talenat. Latinski naziv karanfila “Dianthus” potiče od grčke reči koja znači “Bog”, ovaj cvet je kod nas popularan i pod nazivom “seoski lepotan”.

Hortenzija je obično simbol ljubavi i razumevanja.

Iris je često simbol dostojanstva, nadahnuća, slave i hrabrosti. Plavi iris, podstiče sanjarenje i maštu, lagodan život i sreću. Žuti iris označava strast.

Ljiljan je simbol uzvišenosti, časti, čednosti, veličanstvenosti i veruje se da postoji još od početka ledenog doba. Cvet sa predivnim mirisom, dostupan je tokom cele godine. Vrlo često se koristi na venčanjima jer simboliše odabir voljenog bića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here