Srpski reprezentativac Marko Simonović potpisao je ugovor na dve sezone sa novoforimiranim klubom Cedevita Olimpija.

Simonović je prethodne dve godine igrao za Zenit iz Sankt Peterburga.

Prošle sezone je u 15 utakmica u Evrokupu u proseku postizao šest poena, uz 2,6 skoka po meču.

– Osećam se sjajno, pošto dobro poznajem Ljubljanu, ovde sam igrao mnogo puta. Ovo je ogroman projekat sa velikim ambicijama. Naše ambicije se poklapaju i srećan sam zbog toga. O saradnji sam razgovarao sa sportskim direktorom Sanijem Bečirovićem i postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo – rekao je Simonović za sajt kluba.

 

Nastupao je još za Lavove 063, Ergonom, Ostende, Hemofarm, Budućnost, Albu i Ortez. On je dva puta bio šampion ABA lige sa Crvenom zvezdom za koju je igrao u dva navrata, između 2012. i 2014. i 2015. i 2017. godine, kao i dve titule u Superligi Srbije i tri Kupa.

Dok je igrao za Budućnost, osvojio je tri šampionske titule i tri Kupa. Sa reprezentacijom Srbje bio je vicešampion sveta 2014. godine i osvajač srebrne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru 2016.

– Pojačali smo ekipu veoma iskusnim igračem. Osim igračkih kvaliteta, on će imati veliki uticaj i kao igrač koji može da pomogne saigračima. Tražili smo baš takav tip igrača i srećan sam što smo uspeli da dogovorimo saradnju. Ima bogatu i uspešnu karijeru i verujem da će nam pomoći da ostvarimo željene rezultate – rekao je trener Cedevita Olimpije Slaven Rimac.

Sportski direktor Sani Bečirović izrazio je zadovoljstvo što je iskusan igrač pojačao tim i naveo da o njegovom kvalitetu dovoljno govori to što se sa reprezentacijom Srbije nalazi na pripremama uoči Svetskog prvenstva u Kini.

Novi klub sa sedištem u Ljubljani do sada je doveo Eda Murića, Sašu Zagorca, Mirka Mulalića i Martina Krampelja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here