Simpo i zvanično u vlasništvu eparhije

0

Episkop raško prizrenski Teodosije
 

Ugovor o poklonu potpisali su u petak u Palati "Srbija" u Beogradu predsednik "Simpa" Dragomir Tomić i episkop raško-prizrenski Teodosije, uz prisustvo ministra zaduženog za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina.

 

Vladika raško-prizrenski Teodosije je rekao da će crkva učiniti sve da, uz pomoć države i "Simpa", pokrene proizvodnju u fabrici, objašnjavajući da je crkva, kao pravno lice, postala samo vlasnik imovine i garant njenog očuvanja, a ne rukovodilac preduzeća.

 

"Kosovo i Metohija su specifična teritorija pod upravom Ujedinjenih nacija, u skladu s Rezolucijom 1244. U neke specifičnosti treba ulaziti, a u neke ne treba. Mislim da je ovo odlično rešenje za očuvanje procesa proizvodnje i garant očuvanja vlasništva. A najvažnije je što će ljudi u Zubinom Potoku imati više posla",
rekao je ministar Aleksandar Vulin.

 

Eparhiji fabrika od milion evra na poklon od Simpa

 

Fabrika u Zubinom Potoku nije, kako je objasnio, stala zato što neko njome ne ume da rukovodi, nego zato što ima "ekonomske probleme zbog prelaska administrativne linije".

 

"Sada su ti problemi dobrim delom rešeni", rekao je Vulin i dodao da je siguran da će autoritet vladike Teodosija uspeti da pokrene fabriku i da joj osigura podršku međunarodne zajednice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here