pixabay.com

Ako znate da čitate signale svog tela, znaćete tačno kada nešto nije u redu sa vašim bubrezima.

U slučaju da sumnjate da vam ovi organi ne funkcionišu kako bi trebalo, odmah zakažite pregled kod lekara i nemojte sami sebi postavljati dijagnozu.

Simptomi problema sa bubrezima

Problemi sa mokrenjem mogu da se manifestuju na više načina:

– bleda boja urina

– česta potreba za mokrenjem, izlučivanje puno tečnosti

– tamna boja urina, smanjena potreba za mokrenjem

– potreba za mokrenjem noću, često buđenje.

Otok

Kada bubrezi ne mogu normalno da funkcionišu, telo ne može da izluči višak tečnosti, zbog čega ćete osetiti nadimanje u stomaku, a postoji šansa i da vam se jave otoci na licu, zglobovima i udovima.

Metalni ukus u ustima

Pošto krv nije prečišćena, što je posao bubrega, i ima mnogo otpadnog materijala u sebi, možda ćete imati loš zadah ili drugačiji ukus u ustima, a velike su šanse da će vam oslabiti i apetit.

Umor

Kada je funkcionisanje bubrega onemogućeno, proizvodnja crvenih krvnih zrnaca koja prenose kiseonik po telu prestaje. To će dovesti do slabijeg funkcionisanja mozga i mišića, a samim tim, i umora.

Bol

Bol u leđima, u predelu bubrega je prilično čest znak da vaši bubrezi nisu zdravi. Bol takođe može da ukaže na upalu bubrega ili kamen u bubregu.

Kratak dah

Zbog nedostatka crvenih krvnih zrnaca koje prenose kiseonik po telu, on vam nedostaje, što se manifestuje kratkim dahom.

Slaba koncentracija i vrtoglavica

Ako u mozak ne stiže dovoljno kiseonika, moguće je da ćete imati slabiju koncentraciju, vrtoglavice, probleme sa pamćenjem, pa čak i migrene.

Osipi

Toksini koji ne mogu da se eliminišu iz tela mogu da dovedu do otkazivanja bubrega. Kao rezultat ovog procesa, možda ćete osetiti svrab na koži, a možete da očekujete i da vam se pojave osipi. Kada se toksini akumuliraju u krvi, koža će imati nezdravu bledu nijansu, biti iritirana i suva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here