Šinavatra ulaže u ostvro Sveti Nikola kod Budve

0

Ostrvo je prvobitno bilo u vlasništvu srpskog biznismena Nenada Đorđevića, koji ga je kasnije prodao biznismenu Stanku Subotiću Canetu, a ovaj ustupio za dug crnogorskoj Prvoj banci.

 

Ulaže novac u crnogorsko primorje: Taksin Šinavatra
 

List navodi da je Đorđević je krajem 2007. godine za 24 miliona evra prodao svoj deo ostrva Subotiću, čije je planove na ostvru osujetila ekonomska kriza.

Kako nije uspio da vrati kredit koji je uzeo kod Prve banke, deo Havaja je prešao u vlasništvo te banke, koja ni u tri pokušaja licitacije nje uspela da dobije validnu ponudu i proda zemljišni kompleks od sedam hiljada kvadrata na Svetom Nikoli.

Podgorički mediji su javili da je početkom ove godine Subotić vratio 15 miliona duga i ponovo postao vlasnik tog dela ostrva. Gradnju kapaciteta na popularnim Havajima kod Budve pomoći će novopečeni Crnogorac Taksin Šinavatra, koji planira da uloži u izgradnju hotelskih kapaciteta na Svetom Nikoli, navode ”Vijesti”.

Prema najavama, nakon decenije, koliko je kupačima i turistima bilo zabranjeno da uživaju u jednom od najlepših kupališta na Crnogorskom primorju, na ostrvu Sveti Nikola naspram Budve, ovog leta bi tri plaže, duge 800 metara, mogle biti otvorene i za kupače.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here