M. Ninović
Nik Kovačević (u sredini) sa saradnicima Gacovskim i Košutićem

Srpski fudbalski klub Vestgejt Sinđelić neočekivano je ostao bez trenera! Dojučerašnji prvi čovek struke Nebojša Nik Kovačević napustio je kormilo tima iz Ardiera i prihvatio novi, povoljniji angažman u znatno višem rangu takmičenja. Srpski stručnjak će u nastavku sezone voditi prvi tim Altona

Medžik Vardara u Premijer ligi Viktorije, elitnoj diviziji ove australijske države.

Novi klub Nebojše Kovačevića je posle samo šest odigranih kola posegao za promenama, posle tri uzastopna prvenstvena poraza i samo tri osvojena boda, s kojima zauzima pretposlednje, 13. mesto na tabeli. Po običaju, uvek je trener prvi na redu za žrtvovanje. A, trener Altone u prvih pet kola nove sezone bio je Džon Markovski, koji je uoči ovog šampionata preuzeo prvi tim makedonskog kluba, posle perioda provedenog na klupi Springvejl Belih orlova. Kovačević će debitovati na klupi Altone 10. aprila kada će na domaćem terenu njegov tim dočekati hrvatsku ekipu Dandenong siti.

Zanimljivo je da su i Markovski i Kovačević proteklih sezona bili treneri Belih orlova, pa sada kao da je već postao trend da menjaju jedan drugog na mestu trenera. Nema sumnje da je za Kovačevća ovo veliki izazov, s obzirom na to da nikada nije vodio ekipu u najvišem rangu takmičenja, gde su obaveze znatno veće, ali su i finansijski uslovi daleko povoljniji. Više nego dovoljni razlozi za svakog fudbalskog trenera da napravi iskorak u karijeri i oproba se u visokom društvu.

Ko će naslediti Nebojšu Kovačevića u Sinđeliću ostaje da se vidi, a prema najavama iz srpskog kluba ovo pitanje će biti rešeno narednih dana. Kako je ovaj vikend bio slobodan zbog Uskrsa, uprava Sinđelića nije se našla u prevelikom vremenskom škripcu za izbor novog šefa struke, a dok ne bude angažovan Kovačevićev naslednik, rad s ekipom će nastaviti njegovi dosadašnji pomoćnici Džim Gacovski i Ivan Košutić.

Ekipa Sinđelića s Kovačevićem (prvi zdesna) na početku ove sezone

Solidan učinak

Nebojša Kovačević je za trenera Vestgejt Sinđelića angažovan na početku sezone 2019. i imao je zaista solidne rezultate. Malo je nedostajalo da Sinđelić te godine izbori plasman u Prvu državnu ligu Viktorije. U jednom periodu srpski klub je čak bio i na vrhu tabele, ali sezonu je ipak završio na petom

mestu sa 13 pobeda, četiri remija i pet poraza.

U sezoni 2020. u Viktoriji nije bilo fudbalskih takmičenja zbog pandemije, a ovu godinu Sinđelić je startovao remijem bez golova u gostima i pobedom na domaćem terenu potiv Albion Roversa 3:0. Sledeću utakmicu Sinđelić igra u gostima kod Altona Ist Finiksa 10. aprila od 15 sati, na terenu Pejzli Rizerv u Altoni, a predigra rezervnih timova je dva sata ranije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here