M. Ninović
Prvi trening posle devet meseci

Posle punih devet meseci pauze zbog pandemije Covid-19, proteklog ponedeljka su u melburnškom Ardieru konačno otvorene klupske prostorije Vestgejt Sinđelića koje su bile zaključane u proteklom periodu.

Treneri prvog i rezervnog tima, kao i treneri juniorskih ekipa, obavili su prvo okupljanje i izvršili prozivke fudbalera koji će u sezoni koja predstoji nastaviti da brane boje ovog srpskog kluba.

Članovi Sinđelića ovih dana su organzovali i akciju osposobljavanja terena, kao i klupskih prostorija koje nisu bile u funkciji dugi period i sada ih treba u kratkom roku osposobiti kako bi obavezne klupske aktivnosti ponovo oživele i klub ponovo se vrati u normalu.

Kad je prvi tim u pitanju, redove Sinđelića napustio je samo Miloš Lujić koji je najpre prihvatio ponudu da u Sinđeliću nastavi svoju igračku karijeru. Međutim, iz ličnih, opravdanih razloga nije ni počeo saradnju, a već je zbog dalekog putovanja na treninge i utakmice izabrao novi klub Mornington koji mu je u blizini kuće, pa neće morati da prevaljuje duge kilometre na obavezne treninge i utakmice.

Stručno rukovodstvo ostaje isto. Nebojša Nik Kovačević (prvi trener), Džim Gacovski (pomoćni trener) i trener golmana Ivica Košutić nastaviće rad sa prvim timom sa kojim su u prethodne dve odigrane sezone imali zaista dobre rezultate.

Večera posle treninga

Ovogodišnja sezona je propala zbog pandemije, a dve sezone pre toga promocija je u oba navrata “za dlaku” izmakla.

Cilj za 2020. bio je da i po treći put uzastopno pokuša da se izbori plasman u viši rang, Prvu državnu ligu Viktorije, u kojoj se Sinđelić najviše sezona i takmičio od svog osnivanja 1985. godine. Posle neočekivane duge pauze, na veliku radost svih u klubu kao i ljubitelja fudbala konačno bi trebalo da se stvore uslovi za takmičenje.

U klubu su ciljevi ostali isti, a to je pre svega da se Sinđelić vrati u grupu timova višeg ranga. U klubu veruju da stručni štab i fond fudbalera sa kojima u ovom trenutku raspolažu, ima kvalitet koji će već ovih dana biti i pojačan dovođenjem nekoliko prinova za ostvarenje pomenutog cilja.

Iz kluba su već izdali saopštenje da je u redove Sinđelića doveden Goran Žorić, koji je već dugi niz sezona igrao za Oukli Kenonse u Premijer ligi Viktorije, od 2012. do 2019, a pre toga je branio boje Saut Melburn Helasa i Srpingvejl Belih orlova, i to u dva navrata – 2007. i 2011. Igrao je i za FK Polis Junajted na Tajlandu, a bio je kapiten tima i predvodio etničku reprezentaciju Srbije u Melburnu dugi niz godina na Malom svetskom kupu nacija, na kome je Srbija trijumfovala četiri puta – 2006, 2007, 2012. i 2015.

Trener Kovačević poželeo dobrodošlicu Goranu Žoriću (levo)

Goran Žorić je rođen 12. decembra 1987. i još ne razmišlja da okači kopačke o klin. Igra pretežno na poziciji napadača, ali i na poziciji kreatora igre u veznom redu. Posle treninga u ponedeljak i večere koju je klub obezbedio, Žorić je stavio potpis i nema sumnje da će za ekipu biti od zaista velike koristi.

Svakako da neće biti nimalo lako ostvariti cilj, prvo zbog već duge prinudne pauze, kao i zbog žestoke konkurencije u ligi. Međutim, Sinđelić ima kvalitet i renome kluba koji zaslužuje da igra u višem rangu i sigurno će svi u Ardieru dati sve od sebe da se vrate tamo gde im je mesto.

Potraga za “kreatorom” igre

Predsednik Vestgejt Sinđelića Blagoje Bili Šišmanović kaže da izuzev Miloša Lujića niko od ostalih igrača nije napustio klub. Prema njegovim rečima, Sinđa ovih dana pokušava da dovede značajno pojačanje na poziciji kreatora igre, jednog proverenog fudbalera sredine terena.