Bez obzira na to što je još letos trebalo da postane počasni građanin Bolonje, srpski trener Siniša Mihajlović i dalje nije dobio pomenutu titulu koja je, očigčedno, još predmet rasprave!

Italijanski mediji, tačnije oni iz Bolonje, navode da je glavni razlog što Mihajlović nije dobio pomenutu titulu njegov blizak odnos sa Željkom Ražnatovićem Arkanom kog očigledno mora da se odrekne.

Barem tako od njega traže uticajni ljudi regije u kojoj se Bolonja nalazi, a koji su pre nekoliko dana napisali pismo kojim od Mihajlovića traže da se distancira od Arkana kog su nazvali kriminalcem i ratnim zločincem.

Među ljudima koji su potpisali to pismo nalaze se odbornici, advokati, reditelji, muzičari, čalnovi određenih organizacija, a podsetimo da je protiv Mihajlovića, u trenutku kada se većalo o njegovom statusu počasnog građanina, prva glasala odbornica Amelija Fraskaroli.

Mediji u Italiji najviše su pisali o intervjuu koji je Mihajlović dao 2016. godine, a u kom je govorio o svom odnosu sa Arkanom i kog je opisao kao heroja srpskog naroda. Slično je govorio i 2013. godine pred meč sa Hrvatskom, dok je bio selektor Srbije:

– Arkan i ja smo bili prijatelji, ali sportski prijatelji. On je bio vođa navijača Crvene zvezde, kada sam ja igrao u Zvezdi, a kasnije je uvek bio na pripremama reprezentacije. I ne osećam se krivim što je Deju Savićevića i mene voleo više od ostalih. Ne želim da ga se odreknem jer bih bio licemer. Svi smo, uostalom, radili gluposti, kretenizme. I mi, i Hrvati. Ubijalo se s obe strane, zašto se lažemo, pa niko nije ni čist niti nedužan! Arkan je, konačno, spasio život mojoj tetki. Bila je zarobljena od strane srpske strane, on ju je uočio i spasio zbog mene. To se ceni – jasan je bio Mihajlović.

1 COMMENT

  1. Нису Италијани једини на свету, којима сметају Српски хероји! Таквих има и у данашњој Србији!!!
    Помози Боже ако може.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here