Sinsinati: Ana Ivanović u polufinalu!

0

 Ana Ivanović
 

Posle eliminacije u četvrtfinalu Jelene Janković u singlu i Nenada Zimonjića u dublu, Ana Ivanović je ostala jedina predstavnica Srbije na takmičenju u Sinsinatiju.

 

Ona je deveti nosilac i zatvorila je večerašnji program na Centralnom terenu, a slavila je protiv Ukrajinke Eline Svitoline, 39. na WTA listi, rezultatom 6:2, 6:3 posle 60 minuta. Za razliku od prvog seta, kada je viđeno šest brejkova (četiri Ana i dva Elina), u drugom setu je Srpkinja iskoristila jednu od dve šanse, dok Ukrajinka nije imala priliku da joj oduzme servis. To je Anina peta pobeda u isto toliko duela sa Svitolinom.

 

Ona će u polufinalu igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, petog nosioca i najbolje u Sinsinatiju 2011, a finalistkinje iz 2010. godine, koja je savladala Rumunku Simonu Halep, petu "kosturašicu", sa 3:6, 6:4, 6:4. U poslednjem međusobnom duelu, u osmini finala turnira u Rimu ove godine, Ana je pobedila treći put u 11 susreta, a ujedno je prekinula seriju od sedam poraza. U drugom polufinalu će se sastati aktuelna vicešampionka Amerikanka Serena Vilijams i Dankinja Karolina Voznijacki, prvi i 12. nosilac.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here