Sinsinati: Jelena i Ana u osmini finala!

0

 Ana Ivanović
 

Ana Ivanović je deveti nosilac, a u drugom kolu je bila ubedljiva protiv Amerikanke Kristine Mekhejl, 45. teniserke sveta, koja je dobila specijalnu pozivnicu za ovaj turnir, rezultatom 6:4, 6:0 posle 78 minuta.

 

U prvom setu je Srpkinja iskoristila prvu od dve vezane brejk lopte u desetom gemu, tada je treći put oduzela servis protivnici i povela sa 1:0 u setovima. To je bio preloman trenutak meča jer je Ana potpuno dominirala u drugom setu, dobila ga je bez izgubljenog gema, a protivnici nije dozvolila nijednu brejk loptu, dok je iskoristila četvrtu meč loptu u šestom gemu. Tako je stigla do četvrte pobede u isto toliko duela sa Kristinom Mekhejl.

 

Protivnica u osmini finala će joj biti Ruskinja Svetlana Kuznjecova, 24. na svetu, koja je savladala Kanađanku Eženi Bušar, sedmog nosioca u Sinsinatiju, sa 6:4, 3:6, 6:2. Ana je dobila devet od 12 mečeva protiv Kuznjecove.

 

Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu

 

Pre srpskih teniserki, tokom današnjeg programa, uspešni su bili i Nenad Zimonjić i Danijel Nestor. Oni su bili slobodni u prvom kolu, kao treći nosioci, a u osmini finala su savladali Španca Giljerma Garsija-Lopeza i Kolumbijca Santjaga Hiralda sa 6:2, 6:3 posle 53 minuta.
U četvrtfinalu će Srbin i Kanađanin igrati protiv Francuza Žilijena Benetoa i Eduarda Rožer-Vaselina, šestih "kosturaša", koji su, takođe, prvi meč odigrali u osmini finala, kada su savladali Kolumbijca Huana Sebastijana Kabala i Španca Tomija Robreda sa 1:6, 6:4, 10:7.

Nedugo posle Ane, meč je završila i Jelena Janković, koja je prvi put zaigrala u singlu ove godine u Sinsinatiju, pošto je kao osmi nosilac bila slobodna u prvom kolu, a prethodno je ispala u dublu. Slavila je protiv Nemice Anike Bek, kvalifikantkinje i 66. na WTA listi, rezultatom 6:1, 7:6 (7:0) posle 86 minuta.

 

Srpkinja je sigurno započela meč, oduzela je jednom servis protivnici i povela sa 3:0. Potom je nastavila u istom ritmu, u šestom gemu je stigla do još jednog brejka (5:1) i set je završila na svoj servis, iako je u tom gemu protivnica bila na poen od oduzimanja servisa Jankovićeve. Ukupno, u prvom setu je Anika Bek imala pet takvih prilika, ali nijednu nije iskoristila. Drugi set je bio neizvesniji, iako početak nije obećavao tako nešto. Posle 2:0 za Jelenu, Nemica je uzvratila brejkom (2:2), ali je već u sledećem gemu ponovo izgubila svoj servis, i to bez osvojenog poena – 3:2 za Jankovićevu, pa je potom bilo i 4:2. Ipak, po istom scenariju, Anika Bek se vraća u set – 4:4, a onda bez izgubljenog poena stiže do 5:4. Jelena je tada pojačala tempo, prvo je servirala za opstanak u drugom setu (4:5), a potom i za meč (6:5), koji je, ipak, dobila furioznom igrom u taj breku (7:0).

 

Srpkinja će se sastati u osmini finala saAmerikankom Sloun Stivens, 21. teniserkom sveta, koja je pobedila Čehinju Barboru Zahlavovu Štricovu, 33. na WTA listi, sa 7:5, 6:1. Jelena je dobila oba dosadašnja međusobna duela protiv Amerikanke.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here