Širi se lista Kimovih žrtava

0

Još jedna kontroverzna smrt osobe koja se suprostavila Kim Džong Un

 

Isprva to nije toliko neobična smena, međutim do rotacije u vrhu vladajuće partije došlo je nakon što je 68-godišnja Kim Kjung-hui preminula od moždanog udara, svega nekoliko dana posle pogubljenja supruga Džang Song-teka, nekada drugog čoveka države.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Kim Kjung-hui je preminula posle žestoke rasprave sa mlađim Kimom, koji je prethodno naredio da se njen suprug ubije, pošto je navodno kovao zaveru o smeni vlasti, iako je u vladavini Kima starijeg predstavljao desnu ruku diktatora.

 

Smrt Kim Kjung-hui je mesecima zataškivana pošto je ona decenijama bila jedna od najbližih saradnika Kim Džong-ila. Mlađi Kim nije želeo da te informacije izađu u javnost da ne bi izgledalo da njena smrt ima veze sa ubistvom njenog supruga.

 

Posmatrači prilika u Severnoj Koreji smatraju da je poziciju preminule tetke zauzela Kim Jo-džong, koja je zvanično preuzela funkciju u Radničkoj partiji, iako se ranije govorilo da je ona blizu preuzimanja potpune kontrole nad državom, zbog višemesečnog odsustva mlađeg Kima iz javnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here