Sirija: Ko ne pređe u islam, razapnu ga na krst

0

Pobunjenici zarobili monahinje iz drevnog grada Malule
 

Sestra Ragad je za Radio Vatikan ispričala o strahotama kroz koje prolaze hrišćani u Siriji, posebno na područjima koja su pod kontrolom džihadista i radikalnih islamskih organizacija.

 

Prema rečima sestre Ragad, u gradu Malula koji je donedavno bio pod kontrolom džihadista, na krstu je razapeto nekoliko osoba koje nisu htele da pređu na islam. Ispod krstova su bile ispisane parole: "umrećete hrišćani nevernici kao i vaš gazda Isus i večno ćete živeti u paklu".

 

U industrijskoj zoni u predgrađu Damaska, hrišćanin koji nije imao novca da plati kaznu zbog svoje vere, a nije hteo da pređe u islam, razapet je na krst pred svojim ocem. Dok je on u mukama umirao na krstu, pred njim su zaklali oca.

 

Sestra Ragad kaže da su najužasavajići upadi u kuće hrišćana, gde se muževima odrubi glava, a žene i deca vežu za drveće i prisiljavaju da gledaju kako se igra fudbal glavama njihovih najmilijih.

 

Intervju sa sestrom Ragad emitovan je na Veliki petak, koji ove godine istog dana obeležavaju sve hrišćanske crkve. To je dan kada se veruje da je razapet Isus Hrist.

 

Ubijeni otac Fransis

Pročitajte još:

* Pobunjenici ubili tvrdoglavog sveštenika

* Sirijski islamisti zarobili pravoslavne monahinje

* Asad tenkovima brani drevnu Malulu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here