Tanjug/AP

Najmanje 13 ljudi ubijeno je u subotu u dva odvojena artiljerijska napada u severnom sirijskom gradu Afrinu, saopštili su lokalni medicinski izvori, dodajući da ima i ranjenih.

Prvi napad je bio usmeren ka stambenom delu, dok je nedugo zatim u drugom napadnuta bolnica, preneo je Rojters.

Video snimak na društvenim mrežama prikazuje žrtve u ruševinama bolnice Al Šifa.

Turska agencija Anadolija je takođe izvestila da je broj ubijenih 13, kao i da je ranjeno 27 osoba.

Lokalni turski zvaničnik je rekao da izvori iz bolnice tvrde da Sirijska kurdska YPG milicija stoji iza napada, u kojem je koristila raketni bacač.

Turski zvaničnik je rekao da turska artiljerija granatira ruralna mesta blizu grada Marat al Numan kao odgovor na današnji napad.

Sirijske demokratske snage (SDF), koje predvodi kurdska YPG, i koje prema Rojtersu podržavaju SAD, demantovale su da stoje iza napada.

Iz guvernerove kancelarije u turskoj provinciji Hataj, koja se graniči sa Afrinom, rekli su da istražuju ubistva i tvrde da su projektili ispaljeni iz oblasti Tel Rifat, koju kontroliše sirijska vlada.

Turska smatra YPG terorističkom grupom povezanom sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK) unutar svoje granice, zbog čega povremeno upada u Siriju u znak podrške sirijskim pobunjenicima, kako bi oterali YPG sa turske granice, dodaje Rojters.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here