Sisko: Internet saobraćaj je u porastu

0

Ova količina podataka jednaka je dnevnom preuzimanju 3.000 tekstualnih mejlova, 100 mp3 muzičkih fajlova ili 360 elektronskih knjiga svakog pojedinačnog korisnika, navodi se u saopštenju kompanije dostavljenom Tanjugu.

U najnovijoj studiji "Visual networking index" ta kompanija je potvrdila da se više od jedne trećine prenetog sadržaja tj 4,3 GB odnosi na "visual networking aplikacije" – video, komunikaciju putem društvenih mreža i aplikacije za uzajamnu saradnju kompanija.

To je jednako prenosu 20,5 kratkih video zapisa ili oko 1,1 sat video materijala, bez obzira da li direktno postavljen, linkovan na web stranici ili pogledan kao deo video komunikacije.

Kompanija "Cisco" došla je i do rezultata prema kojima je "udarno vreme" na Internetu je od 21.00 čas do 01.00 čas iza ponoći što je u suprotnosti sa "udarnim terminima" na televiziji koje se na većini tržišta kreće u periodu od 19.00 do 23.00 caša. U proseku 25 odsto ili 93.3 MB po korisniku globalnog internet saobraćaja napravljeno je tokom "udarnog termina" na Internetu.

Potpredsednik u sektoru za marketing servis provajdera kompanije "Cisco" Suraž Šeti tim povodom je rekla da ova studija potvrđuje da su IP mreže i Internet ključna platforma za globalnu komunikaciju.

 

"Kroz naše kooperativno istrživanje, blisko sarađujemo sa korisnicima kako bi smo prihvatili aktivnu ulogu u oblikovanju mreže budućnosti koja će svakom pojedincu omogućiti ličnije, društvenije i interaktivnije Internet iskustvo", istakla je Šeti.

Ova studija omogućava kvantitativan uvid u trenutne aktivnosti na mrežama servis provajdera tokom treće četvrtine kalendarske 2009. godine.

Istraživanje je zajednički projekat kompanije "Cisco" i više od 20 dobavljača internet usluga širom sveta, koji su objedinili anonimne podatke o upotrebi mreža, da bi se ustanovili novi trendovi, pretpostavio dalji razvoj infrastrukture i razvile smernice za buduću arhitekturu mreže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here