EPA/Nigel Roddis
Serhio Aguero nemilosrdan i protiv Čelzija

Prvak se poigravao pred svojom publikom u 26. kolu Premijer lige, Serhio Aguero još jednom trostruki strelac – 6:0.

 

Kako je bilo Mančester sitiju u oktobru 2007. kada je doživeo brodolom na Stamford Bridžu sa 6:0 znaju sada i Čelzijevi igrači. Engleski prvak se revanširao istom merom na svom stadionu, a katastrofa “plavaca” je takva da su prvi put u Premijer ligi primili šest golova, a i prvi put su poraženi s većom razlikom od četiri pogotka.

Mančester siti – Čelzi 6:0

(1:0 Sterling u 4, 2:0 Aguero u 13, 3:0 Aguero u 19, 4:0 Gindogan u 25, 5:0 Aguero iz penala u 56, 6:0 Sterling u 80)

Junak nad junacima u pobedničkom timu bio je argentinski as Serhio Aguero. U drugoj utakmici prvenstva uzastopce na Etihadu postigao je het-trik, budući da je Arsenalu dao sva tri gola u pobedi s 3:1. S ukupno 11 duela u kojima je bio najmanje trostruki strelac izjednačio je rekord proslavljenog engleskog golgetera Alena Širera, kome je za to postignuće, koje je najbolje u istoriji Premijer lige, trebalo 223 meča, šest manje nego Argentincu, koji se sa 17 golova poravnao u vođstvu na listi strelaca s Liverpulovom uzdanicom Egipćaninom Mohamedom Salahom.

Aguero je i prvi koji ima dva het-trika protiv Čelzija u premijerligaškom takmičenju. Prvi je postigao u aprilu 2016, kada je dao sva tri gola u pobedi s 3:0 u Londonu. Bila je to prva utakmica posle 1978. u kojoj je Siti bio uspešniji na Stamford Bridžu s najmanje tri gola razlike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here