EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je situacija u regionu Donbasa i dalje veoma teška, i dodao da ruske snage još uvek pokušavaju da demonstriraju neku vrstu pobede.

– Osamdesetog dana invazije u punom obimu ovo izgleda posebno ludo, ali oni ne zaustavljaju svoje napore – rekao je on u večerašnjem video obraćanju, preneo je Rojters.

Rusija je 24. februara pokrenula, kako Moskva navodi, specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini sa ciljem demilitarizacije i denacifikacije te zemlje.

3 COMMENTS

  1. Obicno su specijalne vojne operacije u par sedmica gotove. Nesto ne vidim da je Putkova specijalna operacija uspela: Ukrajina nije demilitariziovana, niti je denacifizirana. Upravo suprotno. Umesto par sedmica – ispade sad za sad 80 dana, Ukrajina zahvaljujuci NATO nije nikad bolje naoruzana, ukrajinski nacionalisti su nikad kao do sada motivisani, 26.000 po ruskom priznanju poginulih ruskih mladica, 6-7 generala, Rusi traze azile po zapadima, a da ne govorimo o prognanom, raseljenom stanovnistvu Donbasa bili oni Rusi ili Ukrajinci…..Ovaj rat je Putko, kao i njegovi vrlo losi vojni strucnjaci i oligarsi – vec dobrano izgubio. Bio Zelenski Klovan ili ne, do sada su Rusi na glavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here