Denver na svom terenu pregazio Portland sa 127:99 (37:28, 27:10, 36:36, 27:25).

Portlandov as Demjen Lilard u poslednjih osam utakmica, bilo u pobedama ili u porazima, nijednom nije dao manje od 30 poena, a triput je to bilo najmanje 50. Koliko je Denver dobro igrao, govori i ubedljiv uspeh, a i to što je neumoljivi košgeter postigao samo 21 poen.

Briljirao je Nikola Jokić, najbolji u tri statističke kategorije u oba tima. Dao je za 31 minut u igri 29 poena (4-4 slobodna bacanja, 8-12 za dva, 3-5 za tri), a 21 u prvom poluvremenu. Imao je 13 skokova (četiri u napadu) i devet asistencija.

Još jednom je u poslednje tri utakmice ostao na ivici tripl-dabla, budući da je devet korisnih dodavanja imao i u pobedi u gostima protiv Milvokija, a “trostruko-dvostruko” učinak, deseti ove sezone, ostvario je u porazu na meču s Detroitom u prošloj utakmici.

– Smatram da je ovo naša najbolja utakmica u prvom poluvremenu ove sezone – rekao je Denverov trener Majkl Meloun.

Posle deset mečeva pauze zbog povrede u Denverov tim se vratio Džamal Mari. Pratio je Jokića s 20 poena (3-6 za tri). U Portlandu je Si Džej Mekalum dao 20, a Karmelo Entoni, nekadašnji Denverov ol-star igrač, poslednji pre našeg asa, za 26 minuta je pogodio oba slobodna bacanja, a iz igre je imao 0-5 (0-3 za tri).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here