commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi posetio je Tiranu gde se sastao sa predsednikom Albanije Iljirom Metom, ali i liderom Demokratske stranke Ljuljzimom Bašom, prenosi Ora njuz.

Arifi je rekao da je sagovornike upoznao sa problemima i izazovima sa kojima se suočavaju Albanci na jugu Srbije.

– Govorio sam im kako se Srbija ponaša prema Albancima iz Preševske doline, kako se koristi metodom etničkog čišćenja. Tražili smo pomoć albanske države. Mislim i jako se nadam da će Albanci jednog dana živeti zajedno u ujedinjenoj Evropi – rekao je Arifi nakon sastanka sa Bašom.

Lider Demokratske stranke Ljuljzim Baša je rekao da je ta partija obećala da će učiniti sve da stavi tačku na ovaj “nemar aktuelne vlasti prema ustavnim obavezama koje ima svaka albanska vlada i da će pružiti svu neophodnu političku i finansijsku podršku Albancima Preševske doline”.

Baša je kritikovao premijera Edija Ramu i podsetio da je na “skopskom sastanku ćutao o građanima o kojima ima ustavnu obavezu da se brine”.

– Ne znam koliko vremena Edi Rama posvećuje ovom problemu, dok razgovara sa svojim prijateljem Vučićem, ako je znao, dobro je čuvao tajnu – zaključio je Baša.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime