Youtube/Tribuna Channel
Time Kadrijaj

Četiri dana uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj tvrdi da je jedan od stanovnika, kako je navela, video “dvojicu sumnjivih Srba” u Dečanima pre izbijanja afere o navodnom trovanju vode u tom gradu.

Prištinski tabloid Reporteri preneo je da je Kadrijaj to rekla u izjavi za T7 TV i pohvalila građanina koji je policiji prijavio navodno prisustvo dvojice Srba uoči trovanja vode u Dečanima.

Institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je juče da trovanje ljudi u Dečanima niije povezano sa vodom, a zvanični rezultati analize uzroka trebalo bi da budu poznati danas.

Inače, zloupotrebe o navodnom trovanju Albanaca i dovođenje Srba s tim u vezu događali su se i ranije, a poslednji u proleće 2019. godine, kada je u dobro smišljenoj akciji hiljade albanske dece istovremeno dovezeno u prištinsku bolnicu s tvrdnjom da su otrovana, da bi se samo nekoliko sati kasnije ispostavio da su deca potpuno zdrava.

U Dečanima je juče proglašena vanredna situcija nakon masovnog trovanja građana zbog, kako se sumnja, neispravne vode za piće.

U međuvremenu, broj osoba sa simptomima trovanja u Dečanima se povećao i sada je 1.500.

1 COMMENT

  1. Уместо да сањају о самосталности Шиптари би требали да се баве узгојом свиња. Имају јак потенцијал.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here