EPA/ Peter Foley

Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN saopštio je danas da je Francuska, koja predsedava Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, napravila, kako je rekao, skandal na sastanku SB UN, ne dozvoljavajući zvaničnom predstavniku Gasproma Sergeju Kuprijanovu da govori.

U SB UN je na inicijativu Rusije, održan sastanak o situaciji sa napadima na gasovode Severni tok 1 i Severni tok 2, prenele su RIA Novosti.

Kuprijanov je održao prezentaciju i na kraju sastanka želeo je da iznese svoje komentare na ono što je čuo, ali mu stalni predstavnik Francuske Nikola de Rivera nije dao takvu priliku, navodi ruska agencija.

– Kraj sednice pomutio je skandal u koji je umešan predsedavajući sastanku, stalni predstavnik Francuske Nikola de Rivera. Pošto je, očigledno, izgubio živce zbog neubedljivih kritika zapadnog tabora u vezi sa našim pristupom, kršeći sve norme i prakse Saveta bezbednosti, on nije dozvolio portparolu Gasproma Sergeju Kuprijanovu, koji je bio pozvan na događaj kao izvestilac, (posebno mu se zahvaljujem na učešću i veoma korisnom izlaganju), da odgovori na nekorektne optužbe na račun te kompanije – napisao je Poljanski na Telegramu.

4 COMMENTS

  1. JA SAM UBJEDJEN DA CE SVIJET IZBACITI RUSIJU IZ UN.OVO STO RADE NISU DRUGO NI ZASLUZILI.A NAROCITO ZBOG ZASTRASIVANJEM SVIJET SA ATOMSKOM BOMBOM! ! !

    • A sta su UN, sta su pametno uradile, stite Interesse zapadnih kolonijalista, sta je srbija imala od UN, Samo nevolje, neka se ukinu, ionako nemaju nikakvu funkciju, sem dobrih Plata i benificija, onih Koji rade

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here