EPA/Florian Wieser
Parlament Austrije

Na sednici odbora za zdravstvo u austrijskom parlamentu dogodio se skandal, u kojem je predsednik Lekarske komore Austrije Tomas Sekereš nazvan lažovom od strane poslanika Slobodarske partije Austrije (FPO).

Poslanik FPO Peter Vurm u više navrata je Sekereša nazvao lažovom, zbog čega je šef Lekarske komore odlučio da napusti sednicu. Sekereš je rekao da je pokušao da prenese aktuelno stanje nauke u vezi pandemije koronavirusa.

Poslanik FPO ga je vređao, a on je uzvratio “svi će se razboleti, nezavisno od stranačke pripadnosti”. Sekereš je ukazao da je važno i korisno vakcinisati se i da je to jedina šansa u borbi protiv pandemije.

Međutim, poslanik Vurm je, navodno, reagovao na njegovu tvrdnju da nema potpuno imunizovanih pacijenata na intenzivnoj nezi. Naime, Vurm kaže da su vlasti grada Beča dokaz da je to laž.

Vurm se pozvao na podatak da je trenutno 92,3 odsto kovid pacijenata na intenzivnoj nezi u Austriji nepotpuno imunizovano, odnosno nevakcinisano, a da je svega 7,7 odsto potpuno imunizovano, ali je reč o starijim osobama kod kojih je poslednja vakcina data pre šest meseci, koji uz to imaju i druga teška oboljenja.

Inače, FPO podržava antivaksere u Austriji i protivi se kovid merama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here