Skandal zbog Apolonovog penisa na rublji

0

Sporni penis jedva vidljiv, ali ko traži taj i nađe
 

"Jedno je muzej, ali goli bogovi na novčanicama, pa to nema nikakvog smisla… tu im nije mesto", objasnio je Kudjakov, član stranke Vladimira Žirinovskog.

 

Na novčanici od 100 rubalja prikazan je grčki bog umetnosti koji krasi raskošno pročelje zgrade čuvenoga moskovskog Boljšoj teatra. Posle nedavne restauracije pozorišta santpeterburški vajar Pjotr Klod prekrio je Apolonov penis listom vinove loze kako je i bilo na izvornom pročelju, ali na novčanici je Apolonova muškost ostala bez pokrova.

 

"I tako čekam ja pre nekoliko dana sina pred školom i gledam dvojicu dečaka od deset godina kako proučavaju novčanicu od sto rubalja, a zapravo gledaju Apolona i cerekaju se. Ljudi, to je sasvim pogrešno. Mi moramo da zaštitimo svoju decu od ovakvih informacija, pa to je čista pornografija", objasnio je Kudjakov, otac četvoro dece.

 

"Za razliku od muzeja u koje deca ne odlaze tako često, golog Apolona na novčanici mogu da vide svaki dan i to nije u redu", solidaran sa Kudjakovim bio je i portparol njegove stranke Jurij Rijov.

 

Ovo je samo jedan u nizu kontroverznih predloga zakona upućenih ruskom parlamentu. Pre toga je zatražena zabrana pušenja u javnosti ženama mlađim od 40 godina i novčano kažnjavanje onih koji u svakodnevnoj komunikaciji koriste strane izraze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here