Skandalozna poruka raseljenima: Vratite se u zemlje porekla, ratovi su davno završeni!

0

Skandalozna poruka direktora Fonda za zdravstveno osiguranje: Kenan Hrapović
 

U odgovoru na pismo Saveza udruženja raseljenih, izbeglih i prognanih u Crnoj Gori upućeno ministru zdravlja Miodragu Radunoviću, povodom problema sa ograničavanjem prava na zdravstveno osiguranje raseljenim penzionerima, Hrapović je pored ostalog naveo da su ratovi u zemljama porekla raseljenika odavno završeni, te da ova lica moraju poštovati zakone bez obzira da li su crnogorski državljani ili ne.

 

„Vama su pružene mogućnosti regulisanja statusa i ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu, a Vaša je odluka da li ćete ih prihvatiti ili ne. Ukoliko želite, morate ispoštovati propisane uslove. Ukoliko ne želite, možete se vratiti u zemlje Vašeg porekla i zdravstvenu zaštitu ostvarivati u njima. Nije nam jasno na kakvu diskriminaciju mislite, jer imate više mogućnosti izbora nego penzioneri –državljani Crne Gore, koji pravo na zdravstvenu zaštitu ostvaruju pod istim uslovima i na isti način – prijavom na zdravstveno osiguranje i plaćanjem doprinosa“ – naveo je Hrapović u odgovoru.

 

Iz Saveza udruženja raseljenih danas nisu željeli da detaljnije komentarišu Hrapovićeve poruke iz pisma, navodeći kratko da su šokirani njegovim sadržajem, te da će se tim povodom oglasiti sutra.

 

Faksimil pisma koje je Hrapović poslao Savezu udruženja raseljenih, izbeglih i prognanih

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here